Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012

Αθέμιτο «φακελάκι» με τις ευλογίες του ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας έστειλαν οι ιδιωτικές κλινικές, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, από τον κανονισμό περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, αφού υπάρχει διαφορετική συμμετοχή του ασθενή, ανάλογα με το νοσοκομείο που επιλέγει να νοσηλευτεί.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Συμψηφισμός, άρξασθε!

Συμψηφισμούς οφειλών ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ, ενόψει της προθεσμίας που έχει βάλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την πληρωμή του ειδικού τέλους από τη φαρμακοβιομηχανία στις 15 Δεκεμβρίου.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Λίστα φαρμάκων από τα Χριστούγεννα…

‘Μπαστούνια’ τα βρίσκουν οι υπηρεσίες του υπουργείου με τις τιμές των φαρμάκων, τις λίστες, τις συμμετοχές των ασθενών…Όλοι μιλούν για λάθη, τη στιγμή που το σύστημα που επιχειρείται να υιοθετηθεί για τη μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ σε φάρμακα ‘δεν βγαίνει’.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ιατρικός τουρισμός με ελονοσία…

‘Δυνητικά απειλητικά’ για τον τουρισμό μας, βρίσκει τα καλοκαιρινά κρούσματα ελονοσίας το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, από την σημερινή επίσκεψη του διευθυντή του Κέντρου, στη χώρα μας.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Πήραν φωτιά τα κομπιουτεράκια...

Μοιάζει με τον γόρδιο δεσμό. Ο λόγος για τον τρόπο εκταμίευσης της δόσης, στην οποία τόσα είχε επενδύσει ο πολιτικός και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Αναδρομικές και οι εκπτώσεις στα νοσήλια

Τρόπους για να πληρωθούν οι μισθοί γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία ψάχνει το υπουργείο Υγείας, με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον κρατικό προϋπολογισμό την τελευταία χρονιά.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

‘Μοναξιές’ στη διεύθυνση φαρμάκων

Μόλις με ένα άτομο φαίνεται να έχει μείνει η υπηρεσία Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας τιμολόγησης στον ΕΟΦ.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

‘Ορφανοί’ από φάρμακα…

Οι ελλείψεις των φαρμάκων συζητιούνται από το υπουργείο, από τον ΕΟΦ και από τη Βουλή.Για διάφορα φάρμακα, από το πιο απλό, μέχρι το πιο προηγμένο.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

‘Σηματοδότες’ στην ιδιωτική υγεία

Τις αξιολογήσεις του περιμένει ο ιδιωτικός τομέας υγείας, για να δει πώς θα ‘προσαρμοστεί’ στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Εσωτερικές κόντρες της αλυσίδας φαρμάκου

Αρχίζουν έντονες κόντρες φαρμακοποιών, χονδρεμπορίου και φαρμακευτικών, όσο η κρίση βαθαίνει και η δόση καθυστερεί…Εξώδικο στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, έστειλε ο ΣΦΕΕ, για τη φαρμακευτική Janssen Cilag, επειδή ο Συνεταιρισμός, δεν παραλαμβάνει φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας.