Τρόπους για να πληρωθούν οι μισθοί γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία ψάχνει το υπουργείο Υγείας, με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον κρατικό προϋπολογισμό την τελευταία χρονιά.

Πάνω στο τελείωμα του χρόνου, διαπιστώθηκε ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να καταβάλλουν τους μισθούς του προσωπικού τους, από τις χρεώσεις των υπηρεσιών που παρέχουν, παρότι αυτός ήταν ο σκοπός της θεσμοθέτησης των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ).

Δηλαδή, τώρα μόλις, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα δεν είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, άρα ο στόχος, από τα μέσα της χρονιάς μέχρι σήμερα, δεν επετεύχθη...

Έτσι προβλέπεται έκπτωση αναδρομικά 30% στα ΚΕΝ που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ταμεία στο ΕΣΥ, από 1ης Ιουλίου, αφού ούτως ή άλλως θα πληρωθούν οι μισθοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εσωτερική ‘διευθέτηση’ θα πείτε.

Το θέμα όμως είναι, ότι από το 2013, το σύστημα θα πρέπει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις.

Όσο για τις ‘κακές γλώσσες’, αυτές τα βάζουν τώρα με την αναδρομικότητα, που φαίνεται ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές εστιάζουν σε φυτά που χρησιμοποιούν γορίλες για ''αυτοϊαση''
Τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο
Η έκθεση της εγκύου στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης [μελέτη]