Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Rebate φαρμακοποιών - claw back: σημειώσατε Χ;

Μετά τη χθεσινή αναστάτωση φαρμακοποιών και φαρμακευτικών εταιριών από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ποσά που θα πρέπει να καταβληθούν από τους μεν και τους δε, ως rebate ή claw back, το υπουργείο άρχισε τις καταμετρήσεις…Συνολικά, το ποσό προς επιστροφή, υπολογίζεται περί τα 90 εκ.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Εισιτήριο νοσοκομείων 25 ευρώ και ρητορικές απορίες…

Μια εντυπωσιακή κατάργηση περιλαμβάνεται σήμερα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

EFPIA: συμφωνία-πλαίσιο αντί για συνταγογράφηση με δραστική

Έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία-πλαίσιο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνει η Ευρωπαϊκή ένωση φαρμακευτικών εταιριών, EFPIA.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

‘Παράθυρο’ συμμετοχών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

‘Παράθυρο’ στις συμμετοχές των ασθενών στα φάρμακα, δίνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση!Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων της συνταγής, μια ειδοποίηση ‘βγαίνει’ από το σύστημα και αναφέρει τα εξής:‘Σας ενημερώνουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής του φαρμάκου ενημερώνεται σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΦ.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Επιταχύνεται η εξοικονόμηση στις δαπάνες

Στο 16% σε αξίες και στο 13% σε ποσότητες, μειώθηκαν οι πωλήσεις στα φαρμακεία το πρώτο εννεάμηνο του 2012, σύμφωνα με τις αναλύσεις της IMS Hellas.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

‘Ζεν’ το υπουργείο Υγείας για τα φάρμακα…

Το τελικό δελτίο τιμών φαρμάκων, αναρτήθηκε και ισχύει, εδώ και 10 μέρες.Πριν την έκδοσή του όμως, είχαν υποβληθεί μια σειρά από ενστάσεις, για λάθη στον υπολογισμό των τιμών, περίπου 700 σκευασμάτων.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Η γραφειοκρατία, οι εξετάσεις και το ευρώ…

Οι γιατροί αποφάσισαν να υλοποιήσουν επακριβώς αυτό που τους υποχρεώνει ο ΕΟΠΥΥ: μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή να γράφουν στο βιβλιάριο του ασθενή το σκεύασμα, την περιεκτικότητα και την ποσότητα.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012

Τι 60, τι 90, τι 120; Καταρρέουν οι πληρωμές

Παρακράτηση του rebate από τους φαρμακοποιούς, μπορεί να κάνει ο ΕΟΠΥΥ, ακόμη κι αν δεν έχει πληρώσει εντός της προθεσμίας.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή ‘φρουράς’ στην ΗΔΙΚΑ, λόγω δραστικής;

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ φαίνεται να αναλαμβάνει ο Χρήστος Χάλαρης, σύμβουλος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και παλαιότερα σύμβουλος στην εταιρία Kantor, αν και ακόμη τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, εκτός της επίσημης παραίτησης του Βλάση Σφυρόερα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012

‘Αέρας’ ευρωπαϊκών συμφωνιών ‘μείωσης ρίσκου’

Το γύρο της … Ευρώπης έκανε η είδηση του συμψηφισμού των χρεών του ΕΟΠΥΥ με το clawback.Ήρθε μετά και την επιστολή της EFPIA, με την οποία η φαρμακοβιομηχανία δήλωνε πρόθυμη να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου για τη φαρμακευτική δαπάνη, αρκεί να πληρώνονταν τα οφειλόμενα στις εταιρίες.