Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012

Στοπ στις μετακινήσεις γιατρών

Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση όπως φαίνεται, οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, σε εφαρμογή των νέων μέτρων του μνημονίου για συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις κλινικών κλπ.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

‘Παγώνουν’ πληρωμές και στην ιδιωτική υγεία

Μέρα με τη μέρα, ‘στεγνώνει’ η αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Χθες διαπιστώθηκε στην αγορά, ότι ένας Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας που διαθέτει και κλινικές, δεν πλήρωσε για δεύτερο μήνα στη σειρά, τους δικούς του προμηθευτές… Και απ΄ ότι συζητούν παράγοντες της αγοράς, όσο ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην εξοφλεί τους φορείς που διατηρούν συμβάσεις με αυτόν, τόσο τα φαινόμενα θα πληθαίνουν.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση στα μνημονιακά μέτρα και από την EFPIA

Τα «μεγάλα μέσα» επιστρατεύουν τώρα οι φαρμακευτικές, μπροστά στην αναστάτωση που έχει φέρει στην αγορά η συνεχής αλλαγή των τιμών στα φάρμακα, αλλά και οι ημερομηνίες εφαρμογής του τελευταίου δελτίου τιμών.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Το μνημονιακό ‘προφίλ’ των γιατρών

Το ‘προφίλ’ του κάθε γιατρού στα νοσοκομεία ή τα Ταμεία, θα πρέπει να ελέγχεται ανάλογα με το κόστος φαρμακευτικής περίθαλψης που δημιουργεί…Ο ‘ευσεβής πόθος’ αυτός, που είχε ξεκινήσει να συζητείται στο ΙΚΑ εδώ και δυο δεκαετίες, περιλαμβάνεται στους όρους του Μνημονίου Νο 3, από τη λήψη της δόσης και στο εξής.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ανεφάρμοστη η δίμηνη πίστωση

Το θέμα της εμπορικής πίστης, απασχολεί πολύ έντονα τους φαρμακοποιούς…Είναι οι ελλείψεις των φαρμάκων που τους κάνουν να 'τρέχουν' ψάχνοντας να εκτελέσουν τις συνταγές των ασθενών.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ραντεβού στον ΕΟΦ…

Στην ουρά στον ΕΟΦ, κάθονται εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών για τις διορθώσεις των λαθών που προέκυψαν από το τελευταίο δελτίο τιμών.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Οι εφημερίες, οι υπερβάσεις και οι επισχέσεις…

Εκτός από τις υπερβάσεις των νοσοκομείων σε εφημερίες μέχρι τον Αύγουστο, το υπουργείο Υγείας «βλέπει» επίσης και υπόλοιπα πληρωμών για εφημερίες τις οποίες θεωρούσε πληρωμένες!Ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, έστειλε έγγραφο στις Υγειονομικές Περιφέρειες, να ξανατονίσει ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί ως το τέλος του χρόνου είναι αυτές που θα πρέπει να μοιραστούν τα νοσοκομεία για τις εφημερίες.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Διεθνώς ρεζίλι με τις τιμές για δεύτερη φορά…

Διεθνώς ρεζίλι γίναμε πάλι με τις τιμές των φαρμάκων.Ο πρόεδρος του ΕΟΦ καθ. Γιάννης Τούντας, από τα υπερβολικά πολλά λάθη που έχει πλέον το δελτίο τιμών που άλλαξε τέσσερις φορές μέσα σε έξι μέρες μέχρι την αρχή της εβδομάδας, αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στις φαρμακευτικές, λέγοντας επί λέξει, πως ‘το δελτίο τιμών που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου Υγείας, στην πλειοψηφία του περιέχει λάθη’.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

‘Ταράζουν τα νερά’ οι προθέσεις για το Ντυνάν

Τις ρυθμίσεις για τη διάσωση του 'Ερρίκος Ντυνάν' περιμένουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βρίσκεται ακόμη υπό νομική επεξεργασία, έχει βάλει ‘φωτιές’ στην αγορά, καθώς οι επιχειρήσεις περιμένουν να πληρωθούν από τον Μάιο από τον ΕΟΠΥΥ.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Στο facebook ψάχνουν τα φάρμακα...

Με ότι στοκ υπάρχει θα ’πορευτεί’ η φαρμακευτική περίθαλψη μέσα στην εβδομάδα, αφού οι φαρμακευτικές δεν τιμολογούν, περιμένοντας τις διορθώσεις στις τιμές ως την ερχόμενη Τετάρτη και οι φαρμακαποθήκες ‘κλείνουν’ για ένα τριήμερο, μέχρι να ησυχάσουν ‘τα πνεύματα’.