Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Νέοι γρίφοι για την κοστολόγηση των φαρμάκων

Σε ρυθμούς… γρίφων κινείται το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ εδώ και λίγη ώρα…Ενώ όλη την εβδομάδα επιχειρούνται διορθώσεις στα πολλαπλά λάθη των τιμών των φαρμάκων, μια …μεσημεριανή αλλαγή στην αγορανομική διάταξη, φέρνει νέες εξισώσεις προς επίλυση, μόνο που οι μεταβλητές είναι πολλές…Το ζητούμενο είναι η μείωση των τιμών στα φάρμακα που έχουν χάσει την πατέντα τους (το πώς βρίσκεται αυτό είναι άλλο ζήτημα), καθώς και η συνακόλουθη μείωση των γενοσήμων, που τελικά, καταλήγει να δίνει διαφορετικές τιμές ακόμη και στο ίδιο προϊόν, που προωθείται από δύο εταιρίες, με δύο διαφορετικές ονομασίες, γιατί η αδειοδότησή του έγινε σε διαφορετικό χρόνο!Όλοι ελπίζουν τώρα, μέχρι το απόγευμα να βρουν λύσεις, στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών…

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Εμπορική πίστη: Το ταγκό θέλει 2, 3…

Η τελευταία αγορανομική διάταξη προβλέπει δίμηνη πίστωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αλυσίδα του φαρμάκου, για να «βγουν» οι χρόνοι μέχρι την επόμενη δόση του δανείου.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση της επιτροπής τιμών φαρμάκων, χωρίς τιμές!

Με όλη την τυπικότητα προσκλήθηκαν χθες τα μέλη της επιτροπής τιμών για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, σύμφωνα με την καινούρια αγορανομική διάταξη που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Μήπως πράγματι έχουμε ακριβότερα φάρμακα;

Μεγάλες φαίνεται πως είναι οι διαφορές στις τιμές των πρώτων σε κυκλοφορία φαρμάκων της περίθαλψης εκτός νοσοκομείου, σύμφωνα με τις μετρήσεις κατανάλωσης του IMS, στα φαρμακεία.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Μηδενική συμμετοχή, πληρώστε 52 ευρώ…

Ασθενής, πάει στο φαρμακείο με τη συνταγή του, να πάρει το αντικαταθλιπτικό που του έχει συστήσει ο γιατρός του.Η συμμετοχή του για το σκεύασμα είναι μηδενική, επειδή η ασθένειά του έχει καταταγεί στο 0%.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Δυο κλινικές έκλεισαν από τις μη πληρωμές

Δύο κλινικές ήταν τα πρώτα 'θύματα' της οικονομικής κρίσης, σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ελλείμματα υγείας στο ‘μικροσκόπιο’

Οι δημόσιοι φορείς υγείας, δημιουργούν συνεχώς ελλείμματα.Κάποιοι μάλιστα, μεγαλύτερα από τους υπολοίπους.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012

Και μηνύσεις για τα φάρμακα που δεν ήρθαν…

Στη Δικαιοσύνη θα απευθυνθεί για μια ακόμη φορά η φαρμακοβιομηχανία, τώρα το θέμα είναι η άρνηση του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει νέα προϊόντα, στο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012

Υπουργικές κόντρες λόγω φαρμάκων;

Προβληματικές φαίνεται να παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012

Κι άλλο ‘εμπάργκο’ στον ΕΟΠΥΥ;

Μέσα στον αναβρασμό των κινητοποιήσεων στην υγεία, ετοιμάζονται να μπουν και κάποιες φαρμακευτικές…Ήδη πέντε εταιρίες, μελετούν από Δευτέρα, να μην χορηγούν φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας του υπέρογκου ποσού που έχει συσσωρευτεί για τις προμήθειες των πολύ ακριβών φαρμάκων που εντάσσονται στη λίστα του ν.