Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδιωτικές κλινικές αλλάζουν εμπορική πολιτική λόγω χρεών...

Συνάντηση με τεχνικό ‘κλιμάκιο’ του ΕΟΠΥΥ θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, με αντικείμενο τη συζήτηση για τις οφειλές του Οργανισμού και την αποπληρωμή τους.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

‘Ρωγμές’ στα φαρμακεία;

Δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι έκαναν τη … διαφορά σήμερα.Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, που χωρίς γενική συνέλευση ο πρόεδρος αποφάσισε να δίνονται φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ και ο σύλλογος της Κοζάνης, που αποφάσισε να διατηρήσει την άρση πίστωσης, όποιος φαρμακοποιός – μέλος του, επιθυμεί!Έτσι, στη Θεσσαλονίκη οι φαρμακοποιοί που δεν ήθελαν να σταματήσει η κινητοποίηση στέλνουν τους ασθενείς σε κάποιο άλλο φαρμακείο, ενώ στην Κοζάνη, ο κάθε φαρμακοποιός πράττει ‘κατά συνείδηση’…Εμείς πάλι να υποθέσουμε ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν ‘ρωγμή’ στο πάλαι ποτέ αραγές ‘μέτωπο’ των φαρμακοποιών;

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΔΙΚΑ: μηχανοργανώνει την αγορά υγείας;

Σε ρυθμιστή της αγοράς υγείας πρόκειται να αναχθεί η ΗΔΙΚΑ.Αφού ο ΕΟΦ δεν κατάφερε –λόγω έλλειψης προσωπικού- να λειτουργήσει το Παρατηρητήριο Τιμών για τον έλεγχο των τιμών των φαρμάκων ώστε να ακολουθήσει η κοστολόγησή τους τελικά από το υπουργείο Υγείας, το ρόλο αναλαμβάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κοστολόγηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ, όταν οργανωθεί…

Ανακλήθηκε η απόφαση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας τιμολόγησης φαρμάκων στον ΕΟΦ, για όσο καιρό απαιτείται, ώστε να οργανωθεί πλήρως η υπηρεσία υποδοχής και εφαρμογής του αντικειμένου.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογραφούν και οι ελεγκτές…

Ελεγκτές γιατροί και οι διευθυντές των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, επιστρατεύονται από τον οργανισμό, για τη συνταγογράφηση.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδιαφέρουν τα ‘ορφανά’ και αντισταθμίζονται…

Τρόπους να ξεπεραστεί το …πρόβλημα των νέων φαρμάκων που δεν πρόκειται να πάρουν τιμή ούτε και σε αυτό το δελτίο τιμών ‘σκέφτονται’ οι εταιρίες έρευνας, ώστε να ενισχύσουν το λόγο παρουσίας τους στη χώρα.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δύσκολη η έξοδος από τη χώρα …

Έξοδο από τη χώρα μελετούν κάποιες φαρμακευτικές, εν αναμονή της πληρωμής των οφειλομένων από το Δημόσιο.Και οι συζητήσεις στρέφονται προς τις ελληνικές φαρμακευτικές, από τις οποίες ζητείται να αναλάβουν την αντιπροσώπευση, έστω, κάποιων σημαντικών προϊόντων, για τη συνέχιση θεραπείας των ασθενών.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μα λήγουν τα φάρμακα;

Μια ταραχή, την έχουν οι φαρμακευτικές, καθώς δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν νέα φάρμακα στο αναμενόμενο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα πέσουν οι τιμές στα φάρμακα

Ένα «μπέρδεμα» μεταξύ θεσμοθετημένης τιμολόγησης και επίπεδων μειώσεων τιμών θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας αυτή τη φορά, για να κατεβάσει τη φαρμακευτική δαπάνη.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012

Παραιτούνται διοικητές νοσοκομείων

‘Κατά ριπάς’ έρχονται οι παραιτήσεις διοικητών σε νοσοκομεία, είτε γιατί λήγουν οι συμβάσεις τους, είτε γιατί παραιτούνται οι ίδιοι.