Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: 30 φαρμακεία με αυτόνομες παραγγελίες

Αυτόνομα λειτουργούν από χθες 30 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή μπορούν να κάνουν παραγγελίες απ΄ ευθείας στις φαρμακευτικές για να αγοράζουν τα φάρμακα και να τα διαθέτουν στους ασθενείς.

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012

Και φαρμακαποθήκη ο ΕΟΠΥΥ;

Φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ, αντί για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς, θα προμηθεύονται οι φαρμακοποιοί…Όχι, δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία, αλλά για πρόταση φαρμακοποιού προς το υπουργείο Υγείας!Το θέμα αναφέρθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του ΦΣΑ και αντιμετώπισε τη διαφωνία των φαρμακοποιών, δια βοής…Εμείς πάντως, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, γιατί η πάλαι ποτέ κρατική φαρμακαποθήκη κατέληξε ως τμήμα του ΙΦΕΤ, που αγοράζει φάρμακα από το εξωτερικό (γιατί δεν κυκλοφορούν πλέον στην ελληνική αγορά), με καθυστέρηση και υψηλότερες τιμές…

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012

Το νοσοκομείο έκανε λάθος!

Έναν καινούριο τρόπο για καθυστερήσεις πληρωμών από το δημόσιο τομέα υγείας, ‘βλέπουν’ τώρα οι προμηθευτές των νοσοκομείων.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Και περικοπές φαρμάκων από τη λίστα συνταγογράφησης;

Περιορισμούς στη λίστα φαρμάκων που συνταγογραφούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, μελετά το υπουργείο Υγείας.Οι περιορισμοί αυτοί όμως, δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν πριν την έκδοση του αναμενόμενου δελτίου τιμών φαρμάκων.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Τειρεσίας: στα 200 έφτασαν τα φαρμακεία

Στα 200 ανέβηκαν τα φαρμακεία που έχουν ‘γραφτεί’ στον Τειρεσία, λόγω σφραγισμένων επιταγών.Ο αριθμός επιβεβαιώθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Προετοιμασίες για δελτίο τιμών φαρμάκων

Φύλλα έρευνας ζητάει το υπουργείο Υγείας από τις φαρμακευτικές, ως τις 7 Σεπτεμβρίου.Τι περιέχουν τα φύλλα έρευνας; Τις τιμές των φαρμάκων στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες κυκλοφορούν ήδη, τη δραστική ουσία τους, όλες τις μορφές και τις συσκευασίες τους, τις περιεκτικότητες, την κατηγοριοποίησή τους, την ημερομηνία έναρξης και λήξης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας κλπ.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Και χειρουργείο από οφθαλμίατρο…

Εναρμόνιση προς τις πιστώσεις για εφημερίες ξεκινά το νοσοκομείο Κομοτηνής. Με έγγραφό του, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, ενημέρωσε τους γιατρούς του νοσοκομείου, ότι από τον ερχόμενο μήνα, οι εφημερίες θα γίνονται πλέον ανά τομέα.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

‘Ζεστό’ χρήμα στα φαρμακεία, λόγω κινητοποιήσεων

Στην ‘κόψη του ξυραφιού’ κινούνται αυτή την περίοδο οι φαρμακοποιοί.Και ενώ το ζήτημα που φαίνεται είναι η συνολική ή μη, κινητοποίηση του κλάδου για τα υπόλοιπα των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, εντούτοις, το πρόβλημα είναι η πρόβλεψη, αν τελικά θα πάρουν τα οφειλόμενα από τον Οργανισμό.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Κλιμακωτό rebate με απόλυτη ακρίβεια

‘Χαρτάκια’ με τα κλιμακωτά rebate έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στις φαρμακευτικές εταιρίες.Είναι το είδος του rebate που επιβλήθηκε ως αντικίνητρο για την προκλητή συνταγογράφηση, βάζοντας ‘ποινή’ σε όποιο φάρμακο αυξάνει δραματικά τις πωλήσεις του.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Πληρωμές φαρμάκων στους ασθενείς από τον ΕΟΠΥΥ

Αναδιοργάνωση στον ΕΟΠΥΥ προκαλούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που αναγκάζουν τους ασθενείς να αγοράζουν τα φάρμακά τους οι ίδιοι.