Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Οι δωρεές για το Δ. Νείλο καλύπτουν τις ανάγκες;

Ανά 10.000 ‘μαζεύει’ τα τεστ για τον μοριακό έλεγχο του αίματος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για καλύτερες τιμές μεταξύ των δύο εταιριών που διαθέτουν τέτοια αντιδραστήρια, ο αναπληρωτής υπουργός πέτυχε τη δωρεά 10.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Οι εισφορές, ο ΕΟΠΥΥ και οι εισπράξεις

Η άμεση είσπραξη των εισφορών από τον ΕΟΠΥΥ, απασχολεί τόσο τους προμηθευτές του Οργανισμού που δεν πληρώνονται εγκαίρως, όσο και την πολιτική ηγεσία του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Ο χρόνος, το χρήμα και το ελληνικό Δημόσιο

‘Εναρμονισμένες πρακτικές’ βλέπουν στις ΗΠΑ οι αρχές, σε ότι αφορά τα φάρμακα που χάνουν την πατέντα τους.Το θέμα, ξεκίνησε από μια αγωγή που έκαναν κάποια φαρμακεία, εναντίον των φαρμακοβιομηχανιών Teva και Pfizer (για το τμήμα της π.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Μετρητοίς αγορά; Μετρητοίς πώληση…

Δεύτερη μέρα στην Κρήτη, που οι ασθενείς αγοράζουν τα φάρμακά τους τοις μετρητοίς και η ταραχή είναι μεγάλη. Όχι τόσο από τους ασθενείς, όσο από τους φαρμακοποιούς.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Προς νέο πρόεδρο ο ΕΟΠΥΥ;

Ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις για αλλαγή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.Οι φήμες μάλιστα, θέλουν τη μετακίνηση στη συγκεκριμένη θέση, του σημερινού προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρου Αμπατζόγλου.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Ένα ‘κλικ’ για κάθε εξέταση στον ΕΟΠΥΥ

Ολοκληρωτική αναμόρφωση προετοιμάζεται στον ΕΟΠΥΥ, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης, αφού από προηγούμενους ελέγχους είχαν διαπιστωθεί πρόσθετες χρεώσεις και ‘περίεργες’ εξετάσεις σε ασφαλισμένους.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Προς συμψηφισμό οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ με τις φαρμακευτικές

Τον συμψηφισμό των χρεών του με το rebate των φαρμακευτικών εταιριών, ‘βάζει μπροστά’ ο ΕΟΠΥΥ.Το …μπαλάκι περνάει στις εταιρίες, αφού μετά τις επιστολές που έχουν δεχθεί οι εταιρίες με τον καταλογισμό των rebate από τον Οργανισμό, αυτές καλούνται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις, γράφοντας τα ποσά που τους αναλογούν να καταβάλουν και των ποσών που ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά, από τις προμήθειες φαρμάκων για τα φαρμακεία του Οργανισμού κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2012.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Νέος επικεφαλής στη Pfizer

Νέος επικεφαλής στην Pfizer Hellas αναλαμβάνει αυτές τις μέρες ο Erik Nordkamp, που από τον Οκτώβριο του 2010 είναι επικεφαλής του τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της εταιρίας, αρμόδιος για την Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012

Ανέλαβε σήμερα γραμματέας Υγείας ο Πελοπίδας Καλλίρης

Τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας Υγείας ανέλαβε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, όμως οι αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμη υπογραφεί!Βέβαια, όλα δείχνουν πως θα αναλάβει να …αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των γιατρών, τα οικονομικά των νοσοκομείων και τις διαπραγματεύσεις που αυτά συνεπάγονται.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012

e-syntagografisi χωρίς ‘ενημερώσεις’…

Το σύστημα της e-συνταγογράφησης, μπορεί να δέχεται να ‘περάσει’ δυο φορές το ίδιο φάρμακο από το φαρμακείο, δεν δέχεται όμως αυτόματα να ‘περάσει’ από το ένα φάρμακο, στο άλλο, όταν η ηλεκτρονική συνταγή περιέχει περισσότερα από ένα είδη φαρμάκων.