Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012

Επισφάλεια του ΕΟΠΥΥ φοβούνται οι φαρμακοποιοί…

Η ανασφάλεια για τη δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εντείνεται ανάμεσα στους φαρμακοποιούς, παρότι σήμερα κατατέθηκαν 90 εκ.

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012

‘Τσουχτερό’ το outsourcing για ραντεβού στο γιατρό…

Επανέρχεται το θέμα των προσωπικών δεδομένων και της προστασίας τους, από την αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012

Ούτε κάν 700 ευρώ οι γιατροί…

18 χρόνια σχολείο και Πανεπιστήμιο, απροσδιόριστη αναμονή, άλλα 4-5 χρόνια για ειδικότητα και κάπου στα 35-37 τους, οι γιατροί, έχουν να περιμένουν την.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012

Κουπόνια γνησιότητας με το σταγονόμετρο;

Ανησυχία επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες πριν να κλείσουν οι φαρμακευτικές για διακοπές, σχετικά με τα κουπόνια γνησιότητας των φαρμάκων.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012

Απλήρωτοι φαρμακοποιοί, λόγω απεργίας…

Απλήρωτοι βλέπουν να φεύγουν για διακοπές οι φαρμακοποιοί, λόγω απεργίας…Οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην Αγροτική Τράπεζα, δεν επέτρεψαν στον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς που … ‘βράζουν στο ζουμί τους’ περιμένοντας την πληρωμή Μαϊου.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

50-50 οι Έλληνες στα κοινωνικά ιατρεία

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ασθενείς που καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία ανθρωπιστικών οργανώσεων και μη κυβερνητικών φορέων.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Ελλείψεις υγείας; Έχουμε αδυναμία δανεισμού…

Οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας και οι καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, είναι πλέον γνωστές. Όπως επίσης και ότι οι ασθενείς, υποχρεώθηκαν για πολύ καιρό να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, και περιμένουν ακόμη να εξοφληθούν από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό, κάποια στιγμή, μελλοντικά.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Νέες τιμές φαρμάκων από Σεπτέμβριο…

Μια φήμη, ότι σήμερα επρόκειτο να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, ‘τάραξε’ για τα καλά τη … θερινή ‘ηρεμία’ της αγοράς φαρμάκων.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Περισσότερες ελλείψεις φαρμάκων λόγω ‘claw back’;

Τελικά, δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση στο θέμα του ‘claw back’, της επιστροφής δηλαδή από τις φαρμακευτικές, του ποσού που αντιστοιχεί στη δαπάνη κατά την οποία έχει ‘ξεφύγει’ ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για φάρμακα…Οι υπολογισμοί ‘σκοντάφτουν’ στον ΦΠΑ και στα ακριβά φάρμακα του ν.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

‘Εξορθολογισμός’ στη Novartis από Σεπτέμβριο

Σε ‘αναμένα κάρβουνα’ βρίσκεται η Novartis στη χώρα μας.Αιτία είναι τα 90 εκ. ευρώ που της χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, ποσό που αυξάνεται κατά 10 εκ.