Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

'Μαγικά' του κράτους για το παράβολο εξέτασης οδηγών

Μόνο το ελληνικό κράτος μπορεί να κάνει τέτοια 'μαγικά'...Από τη μία, διατηρεί το παράβολο των 20 ευρώ, το οποίο καταβάλλουν οι υποψήφιοι οδηγοί για την ιατρική εξέταση.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Κατσέλη: Ανεξάρτητος οργανισμός τιμολόγησης φαρμάκων

Τη δημιουργία ανεξάρτητου Οργανισμού για την τιμολόγηση φαρμάκων, προτείνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

'Στοίχημα' για υπουργείο και εταιρείες το 'claw - back'

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάριο Σαλμά, είχε την Παρασκευή το προεδρείο του ΣΦΕΕ.Οι δύο πλευρές επιχειρούν να συνεννοηθούν, καθώς το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο να μείνουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Μουτσόπουλος: Ναι στον κλινικό καθηγητή

Θετικός στην προώθηση του θεσμού του κλινικού καθηγητή, είναι ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.Συμμετέχοντας σε ηλεκτρονική διαβούλευση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές της Ιατρικής και σε νέους γιατρούς να εκπαιδευτούν αντί της μιας ομάδας διδασκόντων με πολλές ομάδες.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Ο φαύλος κύκλος των δαπανών της Υγείας

Θυμίζει φαύλο κύκλοΑπό τη μία, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε στον υπουργό Οικονομικών να εξοικονομήσει επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ για το 2012.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Χώρα...αναπήρων η Ελλάδα

Είναι σίγουρα υπερβολικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.Οι έλεγχοι του ΙΚΑ κατέδειξαν επιδημία τυφλότητας και στη Χίο, ενώ ρεκόρ καταγράφεται και στα αναπηρικά επιδόματα στην Κρήτη.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Αφιλόξενο το υπουργείο Υγείας για τους δημοσιογράφους

Δεν φτάνει η ταλαιπωρία και η πολύωρη αναμονή.Οι συντάκτες του υπουργείου Υγείας έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την εχθρότητα της πολιτικής ηγεσίας.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Σε σημαντική κάμψη οι δαπάνες Υγείας στον ΟΟΣΑ

Σε θεαματική αναστροφή της αυξητικής τάσης που επικράτησε από το 2000, βρίσκονται οι δαπάνες Υγείας στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Σύγκρουση συμφερόντων στο φάρμακο

Είναι - αν μη τι άλλο - πρωτότυπη η ιδέα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).Με εγκύκλιό του, ο κ.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ομολογία Σκοπούλη για τα στοιχεία του φαρμάκου

Οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) φωνάζουν τα τελευταία χρόνια.Ζητούν μία πιο τεχνοκρατική προσέγγιση στο θέμα ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης.