Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ελάχιστα πλέον τα παράγωγα αίματος…

Σοβαρό θέμα δημιουργείται τελευταία με τα παράγωγα αίματος.Τα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό έχουν μειωθεί στο 70% της εγχώριας κατανάλωσης…Η …καταμέτρηση έγινε από τον ΕΟΦ, ο οποίος ζητά να μην αποθεματοποιούνται, αλλά πολύ περισσότερο, να μην εξάγονται από τις φαρμακαποθήκες, γιατί διαφορετικά θα προχωρήσει σε απαγόρευση εξαγωγών.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Πληρωμές από Λιβύη στις επιχειρήσεις υγείας

Μια επιστολή του υπηρεσιακού τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη στον Λίβυο ομόλογό του, ήταν αρκετή.Παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και οι επιχειρήσεις υγείας που είχαν περιθάλψει τους Λίβυους ασθενείς βρίσκονταν σε αναμονή για την εξόφληση των νοσηλίων τους από τον Μάρτιο και μετά, η ανταπόκριση της Λιβυκής κυβέρνησης ήταν άμεση.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Μαθήματα μυθολογίας στο Ιασώ

Ολόκληρη η Ιστορία «πέρασε» σήμερα μπροστά απ΄ τα μάτια των μετόχων του Ιασώ, με τις τοποθετήσεις γιατρών – μετόχων σχετικά με την πορεία του μαιευτηρίου, αλλά και του Ομίλου συνολικά.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Εξώδικο για την παράλειψη δελτίου τιμών

Για σοβαρή ζημιά στο κράτος και αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά φαρμάκων, κάνουν λόγο φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς δεν εκδόθηκε προεκλογικά το δελτίο τιμών φαρμάκων, που θα έφερνε στην αγορά νέα σκευάσματα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Παράνομες οι πληρωμές φαρμάκων στα νοσοκομεία;

‘Στον αέρα’ βρίσκονται οι προμήθειες φαρμάκων των νοσοκομείων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μια εβδομάδα νωρίτερα, να δικαιώσει τους παρέδρους του, που δεν ενέκριναν εντάλματα πληρωμής φαρμάκων στα νοσοκομεία, επειδή οι προμήθειες είχαν γίνει με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ούτε βενζίνη σε ασθενοφόρα;

Το διεθνές ενδιαφέρον για τη χώρα μας, δεν περιορίσθηκε μόνο στις χθεσινές εκλογές.Δημοσιογράφοι από κεντροευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν ενδιαφέρον για το σύστημα υγείας της χώρας μας…Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εστιάζεται στη δυνατότητα προμηθειών των νοσοκομείων, τόσο σε φάρμακα, όσο και σε υλικά.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Μετεκλογικές πληρωμές στη φαρμακοβιομηχανία

Μέρος των χρεών του και προς τις φαρμακευτικές αποφάσισε να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ.Η …πρόθεση, διαφαίνεται από επιστολή του, με την οποία ζήτησε χθες να του καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς και τον τραπεζικό λογαριασμό τους, ώστε να κατατεθούν τα χρήματα…Η απόφαση να ήρθε μετά την πληρωμή στους φαρμακοποιούς, μετά την επιστολή προς Ράιχενμπαχ, μετά την αντίδραση βιομηχάνων για το αίτημα δωρεάς μονόπορτων και δίπορτων ψυγείων για τα φάρμακά του ή απλά λόγω εκλογών;Πάντως για τις πολυεθνικές, η πρόθεση πληρωμής φαίνεται να αφορά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ για τις αμιγώς ελληνικές, συζητούνται περί τα 15 εκατομμύρια…Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη των πληρωμών θα γίνει μετεκλογικά, άρα το ποσό θα προσδιοριστεί από τη νέα κυβέρνηση…

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Φάρμακα ΕΟΠΥΥ χωρίς αποζημίωση γιατί έχουν ‘ξεφύγει’…

Ένα τρικ για να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ που ‘ξεφεύγουν’, επιστράτευσε η διοίκησή του, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των ασφαλισμένων του.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Το χαλί κάτω από τα πόδια τους χάνουν παραγωγικές φαρμακευτικές …

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η λειτουργία, ακόμη και για τις παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκων στη χώρα μας, με όλες τις συζητήσεις για ευρώ ή δραχμή ή το ενδεχόμενο μη δημιουργίας σταθερής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Πόσα ΚΕΝ κάθε φορά;

Σε παρατηρήσεις επί των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) έχουν επιδοθεί οι ιδιωτικές κλινικές μετά το ‘κλείσιμο’ του πρώτου τριμήνου του έτους.