Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Και βραβείο μετά την κατάρρευση της e-συνταγογράφησης;

Στα Business IT Excellence Awards θα συμμετάσχει τον Ιούνιο η ΗΔΙΚΑ, διεκδικώντας βραβείο για την 'Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση!Η σχετική απόφαση για τη συμμετοχή της ΗΔΙΚΑ στο διαγωνισμό, δημοσιεύτηκε πριν την κατάρρευση του συστήματος.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Λάθη συνταγογράφησης βρίσκουν φαρμακοποιοί

Λάθη στο 5% των ιατρικών συνταγών, βρήκε η επιστημονική φαρμακευτική εταιρία των Βρετανών, από έρευνα που έκανε σε περίπου 6.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012

ΕΟΠΥΥ: Θέλετε να πληρωθείτε; Βεβαίωση

Εκτός από τα φαρμακεία, οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για την πάθησή τους, και απ΄ ευθείας από τις εταιρίες αναλωσίμων υλικών.

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012

Κούριερ αντί συμμετοχής σε ακριβά φάρμακα

Μια πρωτότυπη 'συμμετοχή' στα φάρμακα, βρέθηκε για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας της επαρχίας, που παίρνουν τα φάρμακά τους δωρεάν.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012

Γενική διευθύντρια της ΠΕΦ η κ. Φ. Κοσμοπούλου

Γενική διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανέλαβε πρόσφατα η κ. Φαίη Κοσμοπούλου, μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια της εταιρίας Bioaxis Healthcare Hellas (εταιρία υποστήριξης και συμμόρφωσης ασθενών στη θεραπεία τους).

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012

Μετεκλογική ελπίδα για τα ομόλογα…

Την ανασύνταξή τους ετοιμάζουν οι φαρμακευτικές από την ερχόμενη εβδομάδα.Στελέχη τους, δεν σταματούν να συζητούν για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και την πρωτόγνωρη στενότητα των δημοσίων οικονομικών, που ως αποτέλεσμα έχει να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία μιας σειράς από επιχειρήσεις.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012

Προεκλογικό ‘μήλο της έριδος’ το Τζάνειο

‘Μήλο της έριδος’ φαίνεται πως είναι προεκλογικά το Τζάνειο νοσοκομείο.Το υπουργείο Υγείας έχει από καιρό αποφασίσει να περικόψει κλίνες από το ΕΣΥ, έτσι με το νέο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, ‘κόβονται’ 44 κλίνες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τρία τμήματα, ένα παθολογικό, ένα καρδιολογικό και ένα χειρουργικό.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012

Πρόεδρος της ΠΕΦ ο κ. Δημ. Δέμος

Νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αναδείχθηκε για πρώτη φορά ο κ. Δημήτρης Δέμος.Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του νέου Δ.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Τα γενόσημα και οι ‘αναγωγές’ τους

‘Πονοκέφαλο’ έχουν φέρει τα 900 νέα γενόσημα που περιμένουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.Εκτός από το κόστος ημερήσιας θεραπείας τους, οι υπηρεσίες του υπουργείου πρέπει να κάνουν και τις αναγωγές από τις διαφορετικές συσκευασίες που περιέχουν διαφορετικό αριθμό χαπιών.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Φέρτε πίσω τις αυξήσεις…

Οι …‘δημοσιονομικές προσαρμογές’ είναι η αιτία που δεν έστειλε σήμερα το υπουργείο Υγείας τις τιμές των φαρμάκων που θα περιληφθούν στο δελτίο τιμών φαρμάκων της επόμενης εβδομάδας.