Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Σπριντ για τα νοσοκομειακά φάρμακα που 'στερούνται'

Αγώνας δρόμου γίνεται στο υπουργείο Υγείας, για να μη μείνουν από Δευτέρα χωρίς φάρμακα, οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Κέρδη 10ετίας χαμένα από το ‘κούρεμα’ της υγείας

Μελέτη που δείχνει σε τι αντιστοιχεί η ζημιά από το ‘κούρεμα’ των ομολόγων με τα οποία πληρώθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ανάκαμψη στην υγεία δια της …πειθούς;

Τρόπους ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση αναζητά το επιχειρηματικό λόμπυ του τομέα υγείας της χώρας, επιδιώκοντας να αναβιώσει την πάλαι ποτέ ισχυρή παραγωγική δυνατότητά του.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Αντιπρόεδρος της Glaxo ο κ. Γ. Κατζουράκης

Σε αντιπρόεδρο της μητρικής GlaxoSmithKline (GSK) προήχθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής κ. Γιώργος Κατζουράκης και εγκαταλείπει τα … πάτρια εδάφη από 1ης Ιουνίου, αφού θα εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

e-Συνταγή από φαρμακοϋπάλληλο…

Γιατρός στα Χανιά, δέχεται φαρμακοϋπάλληλο, που κρατά στα χέρια του, ληγμένη συνταγή ασθενή.Του λέει λοιπόν: 'Διόρθωσέ τη σε παρακαλώ, γιατί έχει λήξει'…Ο γιατρός τον διώχνει.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Χωρίς δελτίο τιμών λόγω Πασχαλινών διακοπών…

Τα νέα φάρμακά τους περιμένουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά οι φαρμακευτικές, για να 'αντέξουν' στην κρίση.Και ενώ ήταν προγραμματισμένο να εκδοθεί το Δελτίο Τιμών με τα νέα προϊόντα αύριο, αυτό δεν γίνεται γιατί στελέχη του υπουργείου Υγείας βρίσκονται ακόμη σε … Πασχαλινές διακοπές.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Με το internet εκπαιδεύουν οι γιατροί τους ασθενείς

Ηλεκτρονικά μέσα, χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι γιατροί, όχι μόνο για την επιστημονική τους ενημέρωση ή για πληροφορίες φαρμάκων, αλλά και για την εκπαίδευση των ασθενών τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του οίκου Manhattan Research.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Πρόστιμο e-συνταγογράφησης από τον νέο υπουργό!

Ούτε οι 3G συνδέσεις, ούτε οι κλητήρες κατάφεραν τελικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Πληρωμές ΕΟΠΥΥ: οργανωθείτε παιδιά, οργανωθείτε…

Αγώνα δρόμου έκαναν σήμερα διαγνωστικά και κλινικές, για να προλάβουν τις πληρωμές προκαταβολών του ΕΟΠΥΥ για το πρώτο δίμηνο του έτους, ενόψει Πάσχα.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

‘Αιρετικό’ μουαγιέν προμηθευτών υγείας μέσω Τραπεζών

Μια πολύ ‘αιρετική’ πρόταση κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των προμηθευτών υγείας, μετά το ‘κούρεμα’ του PSI.