Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Με το μαλακό την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν αντέχει...

'Μπλόκαρε' σήμερα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και 'έπεσε'...Με το που μπήκαν το πρωί 12.000 φαρμακεία για να εκτελεστούν οι συνταγές των προηγουμένων ημερών, προκλήθηκε υπερφόρτωση του δικτύου, οπότε ασθενείς και φαρμακοποιοί δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Ανταγωνισμός νέων φαρμάκων στο δελτίο τιμών

Με …νεύρα ξεκίνησε η Μ. Εβδομάδα στις περισσότερες φαρμακευτικές, λόγω του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων που αναρτήθηκε την περασμενη Παρασκευή το βράδυ στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012

Εθελοντικά στις φυλακές οι γιατροί;

Σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας ‘βλέπουν’ οι γιατροί να δημιουργούνται στις φυλακές, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων των πολιτών.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Νέο 'κούρεμα' στην αγορά υγείας

Μετά το 'κούρεμα' των ομολόγων των προμηθευτών των νοσοκομείων, ένα νέο 'κούρεμα' περιμένει την αγορά της υγείας, αυτή τη φορά από τον ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012

Παραίτηση γενικών γραμματέων Υγείας, λόγω εκλογών

Την παραίτησή τους υπέβαλαν χθες οι δύο από τους τρεις γενικούς γραμματείς του υπουργείου Υγείας. Ο γενικός γραμματέας Υγείας κ.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012

Στα θρανία γιατροί και ασθενείς για φαρμακολογία!

Εκπαίδευση θα χρειάζονται στο εξής όχι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι ασθενείς, για την επιλογή των φαρμάκων τους!Από τη Μ.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Μέχρι και κομπιούτερ καίνε οι δραστικές των φαρμάκων!

Δύσκολο εγχείρημα είναι τελικά η συνταγογράφηση φαρμάκων με τις δραστικές τους ουσίες...Η απόφαση από τον ΕΟΦ εκδόθηκε, χωρίς τις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Οι δραστικές ουσίες εκσυγχρονίζουν τον ΕΟΦ;

Όχι μόνο διοικητικούς, αλλά και επιστημονικούς ελέγχους στα γενόσημα, προανήγγηλε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΦ καθ. Γ. Τούντας, με τόσες συζητήσεις για τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, αύξηση της χρήσης των γενοσήμων και διαγωνισμούς προμηθειών δραστικών ουσιών στα νοσοκομεία.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Χάθηκαν στη ‘μετάφραση’ κάποια ακριβά φάρμακα...

Ψάχνουν τα ακριβά φάρμακα και τον τρόπο κοστολόγησής τους οι φαρμακευτικές, ενόψει γενικής ανακοστολόγησης...Τα φάρμακα που προβλέπει ο ν.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Βιοτεχνολογική καινοτομία με απασχόληση, αλλιώς γενόσημα!

Βιοτεχνολογική καινοτομία στα φάρμακα μόνο εφόσον διασφαλίζονται οι επενδύσεις και η απασχόληση ‘βλέπει’ η Ernst &Young σε πρόσφατη μελέτη της με την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων Βιοτεχνολογίας.