Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Η Πρόνοια στον ′αξονικό′

Στοιχεία για τον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήτησαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της 'τρόικας'. Κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Υγείας, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των δαπανών από τον γενικό γραμματέα κ.

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Στα ′μαχαίρια′ για τον ΟΚΑΝΑ

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της υφυπουργού Υγείας κ. Φώφης Γεννηματά και του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Αιτία είναι η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Όλοι πλην ενός...

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στα νοσοκομεία, έπειτα από την κατ΄αρχήν συμφωνία κυβέρνησης – προμηθευτών.Το ενδιαφέρον δεν συνίσταται στο πότε θα ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Μάχη ′χαρακωμάτων′ για τις προμήθειες

Δεν έχει προηγούμενο η εξέλιξη του προβλήματος με την προμήθεια υλικών στα δημόσια νοσοκομεία. Την ώρα που αναβάλλονται επεμβάσεις και δεν υπάρχουν ούτε.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Με ινσουλίνες ξεκινούν οι διορθωτικές τιμές των φαρμάκων

Ινσουλίνες και ηπαρίνες συζητήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας, λόγω του επείγοντος θέματος δημόσιας υγείας που δημιουργείται από τα φάρμακα αυτά…Και ενώ έχουν περάσει δύο ημέρες από τη συζήτηση, οι εταιρίες που μετείχαν (λόγω ινσουλινών) δεν ενημερώθηκαν ακόμη τι τιμές πήραν τα φάρμακά τους και για ποια φάρμακά τους έγινε τελικά συζήτηση.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Προεξόφληση των χρεών και με φορολογικές εκπτώσεις

Τελικά, η αλήθεια για τα ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων και την προεξόφλησή τους ήταν κάπου στη μέση…Έτσι, τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας προσδιόρισαν ότι η προεξόφληση των διετών, τριετών και τετραετών ομολόγων θα κυμανθεί μεταξύ 12 – 14%, 20 – 22% και 30 – 32%.

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010

Για άλλον είναι η συνταγή, άλλος την παίρνει…

Την τελευταία πενταετία 6,3 εκατ. Βρετανοί, έδωσαν σε φίλους ή συγγενείς φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί για τους ίδιους.

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010

Δεν πληρώνουν προμήθειες; Μα δώσαμε εντολή!

Και νέα συνάντηση είχαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών οι προμηθευτές, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι της εξόφλησης των χρεών.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Στα θρανία οι διοικητές των νοσοκομείων

Σε τετραήμερη εκπαίδευση υποβλήθηκαν οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων.Καθηγητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cambridge μέχρι χθες εξηγούσαν στους νέους διοικητές πώς θα μετρήσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν τα νοσοκομεία, πώς θα ελέγξουν την ασφάλεια, αλλά και πώς θα διαχειριστούν τα χρηματοοικονομικά των νοσοκομείων ή πώς θα φτιάχνουν επιχειρηματικά πλάνα…Θετικό στοιχείο αυτή η εκπαίδευση.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

′Κολοκυθιά′ και για την προεξόφληση των ομολόγων!

Ενόσω η αγορά του τομέα υγείας περιμένει την ψήφιση της ρύθμισης των χρεών, υπουργεία και επιχειρήσεις παίζουν την…κολοκυθιά για την προεξόφληση των ομολόγων.