Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010

Ευαγγελισμός: χωρίς βηματοδότες, λόγω…παρατηρητηρίου τιμών

Χωρίς βηματοδότες βρίσκεται ο Ευαγγελισμός εδώ και μια εβδομάδα, τη στιγμή που υπήρχαν πέντε ασθενείς που έπρεπε να υποβληθούν σε επέμβαση εμφύτευσης.

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

Roche: φάρμακα τοις μετρητοίς από Σεπτέμβρη

Ως την 1η Σεπτεμβρίου θα δίνει επί πιστώσει νοσοκομειακά φάρμακα η φαρμακευτική Roche, αφού η ελβετική μητρική, δεν της χορηγεί άλλη πίστωση, εξαιτίας των χρεών των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Η άγνοια ανεβάζει τις πληρωμές

Δέκα τρόπους περικοπής δαπανών ξεκίνησε να λέει στον υπουργό Εργασίας κ. Αν. Λοβέρδο ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Γαία: τώρα στην ολομέλεια του ΝΣΚ

Στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραπέμπουν τώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας το θέμα της σύμπραξης Ιατρικού Αθηνών και κοινοφελούς ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, για το Γαία.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Εκπτώσεις προμηθειών; Αδύνατον!

Κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, ζητά εκπτώσεις της τάξης του 25% από προμηθεύτρια εταιρία.Η διαπραγμάτευση δεν ολοκληρώνεται, γιατί η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τόσο φθηνά.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ανεξόφλητες συνταγές λόγω… ηλικίας

Στο 90% των συνταγών των Ταμείων, δεν περιλαμβάνεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του γιατρού που έγραψε τη συνταγή, παρότι είναι υποχρεωτικό για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Στη Γαία το ένα Da Vinci του Ιατρικού

Το παλιό ρομποτικό σύστημα da Vinci του Ιατρικού Αθηνών, 'μετακόμισε' στο Γαία, το μαιευτήριο που στεγάζεται στο Ερρίκος Ντυνάν…Έτσι, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεχίζει να διαθέτει δύο ρομποτικά συστήματα, αντί για τρία που δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν…Η επιβεβαίωση ήρθε, διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου του Γαία, Βασίλη Αποστολόπουλου.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Το ′προσωρινό′ του δελτίου τιμών φαρμάκων

Την τήρησε την υπόσχεσή του το υπουργείο Οικονομίας, δια του γενικού του γραμματέα κ. Στ. Κομνηνού.Πράγματι, εστάλη επιστολή του υπουργείου στους αρμόδιους φορείς της λοιπής Ευρώπης, που αναφέρεται στο προσωρινό του τελευταίου δελτίου τιμών φαρμάκων και σημειώνεται πως οι ισχύουσες τιμές 'δεν πρέπει να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον υπολογισμό των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων σε άλλες χώρες'…Καθώς επίσης και ότι θα ακολουθήσει νέο δελτίο τιμών που θα καθορίζει τις τιμές, βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών στα κράτη–μέλη της Ε.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Τιμολογιακές δυσκολίες στη Νοvo Nordisk

Τελικά οι μικρές επιχειρήσεις, όντως δεν έχουν αντοχές με το νέο δελτίο τιμών…Η Δανέζικη φαρμακευτική Novo Nordisk στην Ελλάδα, ανακοίνωσε και επίσημα στην ιατρική και φαρμακευτική κοινότητα, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθούν ελλείψεις των προϊόντων της, καθώς βάσει του νέου δελτίου τιμών, η εταιρία καθίσταται μη βιώσιμη.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Καφέ ταινίες γνησιότητας – Νο 2

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, πίστευε πως με τη διευκρίνιση των 'καφέ ταινιών γνησιότητας' θα έλυνε το πρόβλημα για τα μέλη του σε ότι αφορά την αποζημίωση των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία… Μόνο που δεν είχε λογαριάσει καλά… Οι κακές γλώσσες μας είπαν, ότι στον ΕΟΦ, το σκέφτηκαν πώς να οργανώσουν τη διαφοροποίηση των ΜΥΣΥΦΑ (λόγω της μη συνταγογράφησης από σήμερα), αφού όπως λέγαμε χθες η σχετική λίστα 'πάει κι έρχεται'… Και έψαξαν να βρουν τη σχετική απόφαση, από την εποχή που μπήκαν χρώματα στις ταινίες γνησιότητας… Μόνο που η διαφοροποίηση αυτή, ούτε από Δ.