Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Πάει ο 'παράδεισος' των φαρμακευτικών

Από παντού ψάχνει να μειώσει δαπάνες στην υγεία η κυβέρνηση, πόσο μάλλον από τις χρόνιες ασθένειες, που είναι και οι πιο ακριβές για το σύστημα.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκές επιστροφές πανδημικών εμβολίων…

Φαίνεται πως η αμφισβήτηση του πανδημικού εμβολίου δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο…Μετά τους Γερμανούς, έρχονται τώρα και οι Ισπανοί, που σνομπάρουν τον εμβολιασμό και οι υπουργοί τους, αναζητούν τρόπους επιστροφής των αχρησιμοποίητων εμβολίων.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Προσλήψεις και δαπάνες 'βαφτίζονται' επενδύσεις;

Το 'διπλασιασμό' των πιστώσεων για την υγεία, ανακάλυψε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λέγοντας πως 'για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στην υγεία, θα πρέπει να εξοικονομείται άλλο ένα ευρώ, που θα πηγαίνει και πάλι στην υγεία'.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Η σφύρα και ο άκμονας των χρεών

Θυμάστε που λέγαμε από τις αρχές Νοεμβρίου ότι γίναμε ρεζίλι στον επίτροπο Χ. Αλμούνια, μετά τις καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των εταιριών ιατρικών μηχανημάτων EUCOMED;Προσφυγή στην αρμόδια διεύθυνση της Ε.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Μακρύς ο δρόμος για την επαναφορά της λίστας φαρμάκων

Την κατηγοριοποίηση των φαρμάκων κατά θεραπευτικές κατηγορίες που ισχύουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, φαίνεται πως έχει κατά νου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να φέρει προς συζήτηση για την επαναφορά της λίστας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

'Άνθρωπος να στηριχθείς' ο Θ. Αμπατζόγλου

Το εγκώμιο του διοικητή του ΙΚΑ κ. Θ. Αμπατζόγλου έπλεκε χθες το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Και δικαστικό μπέρδεμα για τα χρέη των νοσοκομείων

Χθεσινή απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιπλέκει ακόμη περισσότερο το θέμα της πληρωμής των χρεών των νοσοκομείων!Το ανώτατο δικαστήριο, εξετάζοντας τυπικά το νόμο Αβραμόπουλου που νομιμοποίησε τις εξωσυμβατικές προμήθειες, λέει τώρα ότι τίθεται θέμα ανταγωνισμού, άνισης μεταχείρισης και έλλειψης διαφάνειας, παράμετροι που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009

H γρίπη των… γαϊδάρων…

Ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, ερωτήθηκε αν θα πρέπει να κάνουμε το πανδημικό εμβόλιο.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

'Υπ΄ατμόν' οι προμηθευτές για τη συνάντηση της ρύθμισης

Σε 'αναμμένα κάρβουνα' βρίσκονται οι προμηθευτές, εν αναμονή της επικείμενης συνάντησης με την επιτροπή για τα χρέη των νοσοκομείων.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

Γαία: 'πάει' ο 4ος τοκετός δωρεάν;

Για τιμολογιακή πολιτική που 'θα αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νέα ελληνική οικογένεια, κυρίως στους δύσκολους σημερινούς καιρούς' και δωρεάν κάλυψη των απόρων, ακριτών και πολυτέκνων με 4ο παιδί, κάνει λόγο η διοίκηση της μαιευτικής κλινικής 'Γαία' με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της.