Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009

Λάθος προστασία για ταξίδια σε τροπικές χώρες!

Αλαλούμ για μια ακόμη φορά γίνεται στα υγειονομικά τμήματα των νομαρχιών, που δίνουν οδηγίες για εμβόλια και φάρμακα σε ταξιδιώτες προς τροπικούς προορισμούς.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009

Κατά Frank Sinatra και 'My way' η ελληνική περίθαλψη…

'Περίεργος λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες…Όταν πρόκειται για την κοινωνική αλληλεγγύη, είμαστε όλοι μεταξύ Παπανδρέου και Παπαρήγα.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009

Με γρίπη και ο καθηγητής του LSE Πάνος Καναβός

Στο 5ο συνέδριο για τα οικονομικά της υγείας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, επρόκειτο να συμμετάσχει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας από το London School of Economics Πάνος Καναβός.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009

Αρχίζουν πάλι οι συζητήσεις για τα χρέη…

Σύσκεψη για τα χρέη των νοσοκομείων φημολογείται ότι ετοιμάζει η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, εντός του δεκαημέρου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

Την 'Πυθία' για τα εμβόλια…

…Κάτι σαν χρησμός Πυθίας μου φαίνεται ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης.Τώρα φαίνεται πως η εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για άρση της παραγγελίας εμβολίων χωρίς το ανοσοενισχυτικό έγινε, γιατί στα μέσα Νοεμβρίου, έγινε παρουσίαση του εμβολίου αυτού από τη μητρική Sanofi – Pasteur, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Αλυσίδες φαρμακείων; Ούτε που να το σκέφτεσαι…

Χαρές που κάνουν οι φαρμακοποιοί…Κοινοτικοί παράγοντες σκέφτονται την κατάρτιση οδηγίας για την απαγόρευση δημιουργίας αλυσίδων φαρμακείων, για να ενσωματώσουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε νομοθέτημα που θα έχει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ε.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Πανδημικό εμβόλιο για υγιή παιδιά: σε σύγχυση υπηρεσίες και γονείς…

Σύγχυση έπαθαν σήμερα οι γονείς που ζητούσαν πληροφορίες για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, τα οποία εφόσον δεν πάσχουν από χρόνιο νόσημα, μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από την 1η Δεκεμβρίου.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Απογοήτευση για τη ρύθμιση των χρεών

Στην απόλυτη απογοήτευση βρίσκονται οι προμηθευτές, βλέποντας τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής για εξόφληση του 1,8 δισ.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Ευρωκλινική: σε αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου…

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ευρωκλινικής ο κ. Τάκης Γιαννίρης.Οι φήμες κάνουν λόγο για γκρίνιες μέσα στο νοσοκομείο από το προσωπικό, τους γιατρούς κλπ.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Κατάσχεση μισθοδοσίας στο Λαϊκό

Θυμάστε που λέγαμε για τα χρέη των νοσοκομείων και τον Τειρεσία;Ε, λοιπόν αυτή τη φορά η Εθνική Τράπεζα κατέσχεσε τη μισθοδοσία στο Λαϊκό νοσοκομείο, για οφειλές του νοσοκομείου, ύψους 2,5 εκ.