Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Στα βαθιά με τη γρίπη

Δεν έχει και πολλά περιθώρια επιλογής η νέα υπουργός Υγείας...Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων της, κλήθηκε να προεδρεύσει στη συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Αβραμόπουλος και η πρωτοβάθμια...

Στην τέως υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλη - Πετραλιά, αποδίδει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος την αποτυχία της προσπάθειας να φτιάξει σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009

Μία απουσία με νόημα...

Απών ήταν ο απερχόμενος υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, από τη σημερινή τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009

Γκρίνιες για τον Ηλία Μόσιαλο

Οι πρώτες...μουρμούρες για την ανάληψη κυβερνητικής θέσεις από τον καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο, ακούστηκαν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009

Come back στο ΣΦΕΕ;

Κινητικότητα στους κόλπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας παρατηρούν τελευταία οι κακές γλώσσες.Ο λόγος για τον Σύνδεσμο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, όπου το παρόν δίνουν τώρα τελευταία, στελέχη επιχειρήσεων που έχουν συσταθεί και εγγραφεί πρόσφατα στον ΣΦΕΕ…Άλλα στελέχη, διαβλέποντας λοιπόν την επάνοδο παλαιών συνδικαλιστών που αποχώρησαν και επανεμφανίζονται από άλλο πόστο αυτή τη φορά, σχολιάζουν το ενδεχόμενο αποχωρήσεων…Λέτε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα να συμβάλλει κάπως στο κλίμα αυτό;

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή του νόμου για τη 'Γαία';

Αποφασισμένη να προχωρήσει τη συμφωνία με τη 'Γαία' και το Ιατρικό Αθηνών, για τη λειτουργία 'ενισχυμένης' μαιευτικής κλινικής στο Ερρίκος Ντυνάν, φέρεται η διοίκηση του τελευταίου νοσοκομείου και του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009

Το 'μυστήριο' του γερμανικού συστήματος υγείας

'Μυστηριώδης χώρα' χαρακτηρίζεται η Γερμανία σε ότι αφορά το σύστημα υγείας της από διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τοις μετρητοίς τα φάρμακα

Ποια εταιρία σταμάτησε να δίνει φάρμακα στα νοσοκομεία, παρά μόνο τοις μετρητοίς;Για να σας βοηθήσω περισσότερο, εδρεύει στη Βόρεια Ευρώπη και δεν έχει αποκλειστικά νοσοκομειακά φάρμακα.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Από το ΙΟΒΕ σε βρετανική εταιρία συμβούλων

Σημαντικές αλλαγές βλέπουμε στους παρατηρητές της αγοράς υγείας τελευταία…Η κ. Χαρά Κουσουλάκου, ερευνήτρια του Παρατηρητηρίου Οικονομικών της Υγείας στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), αποχώρησε μετά από έξι χρόνια.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΜS: αποχώρηση της διευθύνουσας

Αποχώρησε από το ΙΜS η διευθύνουσα σύμβουλος Θάλεια Κουκίδου και μαζί της ακολούθησε και ολόκληρη η βασική ομάδα της εταιρίας.