Διαδικασία ελέγχου 100 γιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω υπερβάσεων στα όρια συνταγογράφησης.

"Θα ελεγχθούν όλοι", ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στον Σκάι, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως υπάρχει πολιτική βούληση να διαπιστωθεί τι γίνεται με το Φάρμακο.

Διευκρίνισε πως θα διενεργηθούν και αναδρομικοί έλεγχοι, καθώς με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν χάνεται ποτέ το ηλεκτρονικό στίγμα όσων παραβιάζουν τα όρια και τη νομοθεσία.

Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας και η ΗΔΙΚΑ βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας ασφαλιστικών δικλείδων, ώστε να μην χρησιμοποιούνται ΑΜΚΑ που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.

Για τον σκοπό αυτό, θα στέλνεται μήνυμα επιβεβαίωσης (ΟΤΡ) στους ασθενείς για τους οποίους πρόκειται να γίνει η συνταγογράφηση.

Αναφερόμενος στο φάρμακο Ozempic για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, ο υπουργός Υγείας σχολίασε πως θα ζητήσει από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να διερευνήσει το τι έχει γίνει με τα αποθέματα φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Με χθεσινή ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ ζητούν από τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν, έως τις 5 σήμερα το απόγευμα, τα αποθέματά τους για φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε απαγόρευση εξαγωγών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε σοβαρή επιδείνωση το παγκόσμιο πρόβλημα με τα αντιβιοτικά [μελέτη]
Η Παπαστράτος στηρίζει ενεργά την Τρίτη Ηλικία στη Θεσσαλονίκη
''Καμπανάκι'' από Μπιλ Γκέιτς για κρίση στην παιδική υγεία