Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Πολυχρωμία στις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων

Πολύχρωμα θα είναι τα φάρμακα από το νέο έτος!Ε, δηλαδή οι ταινίες γνησιότητάς τους, ανάλογα με το είδος.Έτσι, ελπίζει ο ΕΟΦ να ‘ξεχωρίσει’ τη φαρμακευτική κατανάλωση, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτόματο ‘σκανάρισμα’ των ταινιών, η οποία με τη σειρά της θα δείχνει πώς χρησιμοποιήθηκε το κάθε σκεύασμα.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

Η κρίση καθυστερεί τη λειτουργία του μαιευτηρίου 'Ρέα'

'Κολλάει' φαίνεται η ολοκλήρωση και λειτουργία της 'Ρέας'.Τα δείγματα δεν είναι ευνοϊκά για το μαιευτήριο των νοτίων προαστείων…Τουλάχιστον αυτές οι φήμες κυκλοφορούν στην αγορά.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Υπογράφηκε η λίστα των 89 ακριβών φαρμάκων

Τα «βρήκαν» τελικά οι φαρμακοποιοί, το υπουργείο Απασχόλησης και το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την απόφαση για τη λίστα των 89 ακριβών φαρμάκων που θα πωλούνται στη χονδρική τιμή συν 5%, από νοσοκομεία και φαρμακεία.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το Παιδιατρικό ΣΔΙΤ

Η μισή Ευρώπη, εκδήλωσε ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Ζητείται Πυθία για τους...χρησμούς Αβραμόπουλου

Μαργαρίτες -εν μέσω Χριστουγέννων - ετοιμάζονται να μαδήσουν η αντιπολίτευση και οι προμηθευτές, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Υπουργός Υγείας: Αποχαιρετάει, δηλώνοντας ότι μένει!

‘Πανιά’ άνοιξε χθες ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, για άλλο … υπουργείο, ενόψει του αναμενόμενου ανασχηματισμού.Δήλωσε μάλιστα διαθεσιμότητα, σπεύδοντας να αναφέρει πως είναι ο μακροβιότερος υπουργός Υγείας.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

'Μαγειρεύουν' τη ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών...

Το προσπάθησαν από δω, το ΄φεραν από κει, είδαν ότι δεν ‘βγαίνει’.Οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων ‘ασθενούν’ οικονομικά και αφού θα πρέπει να επιχορηγηθούν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αναλαμβάνεται εμμέσως η επιχορήγηση, μέσω της πληρωμής των προμηθευτών.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

ΟΠΑΔ: Σε απόγνωση οι ασφαλισμένοι από τη 'φαρμακευτική περίθαλψη'

Δύο ηλικιωμένες κυρίες συζητούν:-Πήγα στο φαρμακείο και αγόρασα τα φάρμακά μου. Και τα πλήρωσα. 180 ευρώ.-Και τι έγινε μετά;-Πήγα και στο ταμείο (εννοεί τον ΟΠΑΔ).

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Προς νέα παράβολα αδειών οδηγείται ο ΕΟΦ

Καταργήθηκε τελικά η απόφαση του ΕΟΦ για το ύψος των παραβόλων που πρέπει να καταβάλλουν οι φαρμακοβιομηχανίες για την έγκριση των προϊόντων τους, με την απόφαση 3184/2008 του ΣτΕ.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Κοινοτικές κόντρες διαφήμισης φαρμάκων

Κόντρες ‘κορυφής’ διαδραματίζονται στην Ε.Ε. για τη διαφήμιση των φαρμάκων.Μέχρι στιγμής, σε ‘φαβορί’ αναδεικνύεται η επίτροπος Υγείας Ανδρούλλα Βασιλείου, έναντι του επιτρόπου Βιομηχανίας Γκούντερ Φερχόιγκεν, ενόψει της κατάρτισης του σχετικού κανονισμού, από το ερχόμενο έτος.