Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Πρωτόγνωρη δικαστική απόφαση για επίορκους γιατρούς

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, πέρασε σχεδόν στα 'ψιλά' μία σοβαρή δικαστική απόφαση.Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας επιδίκασε βαριές ποινές στον πρώην διευθυντή της πανεπιστημιακής μαιευτικής κλινικής και έναν ακόμη γιατρό.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Σε αναβρασμό για τις εφημερίες τα νοσοκομεία

‘Μπαρούτι’ μυρίζει σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας.Η κρίση με τις εφημερίες και το ωράριο των γιατρών δεν αντιμετωπίστηκε.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Σημαντική καθυστέρηση για το Νόμο προμηθειών του ΕΣΥ…

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του Νόμου για τις προμήθειες του ΕΣΥ. Που – σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας – θα απέφερε ετήσια εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Μπαλάκι…

Η Υγεία ήταν το πεδίο της σημερινής πολιτικής αναμέτρησης πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Στη Βουλή ακούστηκαν, για μία ακόμη φορά, αλήθειες.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Μεταγραφή στη Novartis II

Το στέλεχος που αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας της Novartis, είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, ο οποίος εργάζεται σήμερα στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Pfizer.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

‘Μεταγραφή’ στη Novartis

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στο τμήμα επικοινωνίας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.Μετά την σχετικά πρόσφατη διακοπή της συνεργασίας με την επί αρκετά χρόνια υπεύθυνη του τμήματος…Μετά την αλλαγή της εταιρείας επικοινωνίας…Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας αναλαμβάνει στέλεχος άλλης, μεγάλης (πολύ μεγάλης) φαρμακευτικής εταιρείας.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Δύο ΔΗΚΙ

Το ‘πε και το ΄κανε…Μιλάμε για τον απερχόμενο πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινό.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Πολλά-πολλά γραφεία

‘Χαμός’ γίνεται με τις μετατάξεις προσωπικού από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Να ισχύσει ή να μην ισχύσει…

Δυσάρεστες μνήμες ξυπνούν στις φαρμακευτικές εταιρείες φήμες περί επανόδου της ‘λίστας’ φαρμάκων.Η ‘έκρηξη’ της φαρμακευτικής δαπάνης υποχρεώνει την κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους ελέγχου του κόστους.

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Περί αναγκών

Περαιτέρω εξαγγελίες αναμένονται για τις προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης υπουργείου – γιατρών.