Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τα τεστ

Πληθαίνουν οι φωνές για την συνταγογράφηση των τεστ για κορωνοϊό, καθώς για κάποιους είναι πολύ μεγάλη -επιπλέον- οικονομική επιβάρυνση.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Φαίνεται πως υπάρχει καθυστέρηση

Μήπως υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην έγκριση νέων σκευασμάτων; ρωτάω εγώ... και απαντώ ότι αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο με όλο αυτό που ζει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ξεμπλοκάρει το σύστημα

Μέχρι τέλη της εβδομάδας έχουν διαβεβαιώσει οι εταιρείες ότι η αγορά θα έχει και πάλι εμβόλια γρίπης... Κάτι τα κουπόνια που δεν υπήρχε κόσμος να τα κολλήσει, κάτι οι επιπλέον έλεγχοι που φημολογείται ότι έγιναν, μπλόκαραν το σύστημα.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Ζητούν λύση τώρα!

Σε κατάσταση αμόκ είναι οι φαρμακοποιοί, επειδή δεν υπάρχουν πουθενά τα εμβόλια γρίπης και ο κόσμος με όλη αυτή την κατάσταση πιέζει αφόρητα να εμβολιαστεί "χθες" καταρρίπτοντας τα λόγια των αρμοδίων του Υπουργείου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διάθεση αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

120 δόσεις οφειλών

Μόλις χθες οριστικοποιήθηκε η δυνατότητα της ρύθμισης των οφειλών από τις αναγκαστικές επιστροφές (REBATE-CLAWBACK) των ετών 2013-2019.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Η ορθή χρήση των φαρμάκων.

Ισως από τις σημαντικότερες εκστρατείες είναι αυτή με το μήνυμα «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!». Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τη φαρμακοβιομηχανία Servier σχετική εκδήλωση, με στόχο την παρουσίαση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Εξελίξεις στις κυτταρικές θεραπείες

Σημαντικές εξελίξεις, ακούω στις κυτταρικές θεραπείες και γιατί όχι, αναρωτιέμαι, καθώς η Ελλάδα τουλάχιστον όσον αφορά τους επιστήμονές της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους επιστήμονες του εξωτερικού.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Αισιοδοξία αλλά και απορίες

Ολος ο πλανήτης περιμένει τα σωτήρια εμβόλια που θα τον προστατεύσουν από τον κορωνοϊό, βάζοντας τέλος στις απώλειες των ανθρώπινων ζωών.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Φέτος βάζουμε Τρίποντο… ψηφιακά!

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συνεχίζει και το 2020 την εκστρατεία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο: «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία», η οποία μεταφέρεται φέτος σε ψηφιακό περιβάλλον.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Το αντίσωμα ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα

Το αντίσωμα της lilly που πρόσφατα πήρε το πράσινο φως από τον FDA για έκτακτη χρήση σε ασθενείς που νοσούν ήπια από κορωνοϊό ετοιμάζεται να εισέλθει και στην Ελλάδα.