Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Προσπάθειες να καλυφθεί η ζήτηση

Γίνονται, μαθαίνουμε, προσπάθειες για να βρεθούν και άλλα εμβόλια για την γρίπη από το εξωτερικό, αλλά ενώ στην αρχή (τον Σεπτέμβριο) αυτό έδειχνε πιθανό, σήμερα φαντάζει αδύνατο.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Υπάρχει στενότητα;

Υπάρχει κάποια στενότητα -δεν θα έλεγα ακόμη ελλείψεις- στα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου; Και το ρωτάω γιατί είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός πλήττει κατά βάση τους πνεύμονες και από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβόλιο, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα άνωθεν εμβόλια για την καλύτερη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020

Κόντρα στην εργασιακή ανασφάλεια

Πραγματικά προκάλεσε αίσθηση -θετική- σε όλους όταν μαθεύτηκε ότι τέτοιες μέρες με όλα αυτά που ζούμε λόγω της πανδημίας και όχι μόνο, βρέθηκε εταιρεία από το χώρο του παραφαρμάκου-καλλυντικού να υπογράψει τριετή επιχειρησιακή σύμβαση με το Σωματείο των εργαζομένων της, η οποία θα ισχύει μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 και θα υπερισχύει οποιασδήποτε ατομικής σύμβασης.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020

Ο ασθενής ψάχνεται να βγάλει άκρη

Κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τα εμβόλια της γρίπης. Τα ερωτήματα είναι ίδια: θα φτάσουν ή δεν θα φτάσουν, υπάρχουν ελλείψεις και γιατί υπάρχουν τελικά ελλείψεις- και τα νούμερα πάνε και έρχονται.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020

Ερώτημα που απασχολεί αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες

Προσλαμβάνεις κάποιο προσωπικό στο τμήμα πωλήσεων, προκειμένου να "τρέξει" περισσότερο ένα προϊόν και έτσι να πραγματοποιήσει μεγαλύτερα έσοδα.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020

Νέες εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου

Είναι σημαντικό τέτοιες εποχές να ακούς για σύσταση νέων εταιρειών στο χώρο του φαρμάκου. Και δεν μιλάμε για ελληνικές, αλλά για παρακλάδια-θυγατρικές πολυεθνικών, που όπως φαίνεται από τις κινήσεις τους, εμπιστεύονται την χώρα.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

Κινητικότητα παρατηρείται στα στελέχη

Κινητικότητα υπάρχει στα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών -και μάλιστα σε αυτά που είναι πρώτης γραμμής. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των στελεχών που αφήνουν πίσω τους τα φάρμακα και ψάχνουν επαγγελματικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους σε άλλους κλάδους ή ακόμη και σε Υπουργεία! Ναι καλά διαβάσατε, σε Υπουργεία.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

ΕΟΔΥ: Η ευθύνη πάνω από την προβολή

Είναι η δεύτερη φορά, σε λίγες μέρες, που ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προαναγγέλλει σωρεία κρουσμάτων κορωνοϊού.Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είχε δηλώσει πως τα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τα 1.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο σύζυγός της εμφάνισε συμπτώματα. Υποβλήθηκαν και οι δυο σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό και για τους δύο.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Μανώλης Δερμιτζάκης κατά Die Welt

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, κάνει λόγο ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.