Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κινητικότητα αλλά και εμπόδια

Κινητικότητα παρατηρώ την τελευταία περίοδο στους ιατρικούς επισκέπτες, που όλη την προηγούμενη περίοδο υπέστησαν αναμφίβολα μεγάλο πλήγμα αφού από τους 6.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

'Eνα- ένα παίρνει σειρά

'Eνα- ένα Ταμείο μπαίνει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλο το σύστημα, αλλά και για τους ασθενείς.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κόστος συντήρησης ιατρικών μηχανημάτων

Στρατηγικός σχεδιασμός για να περιοριστεί το αυξανόμενο κόστος συντήρησης- επισκευών των ιατρικών μηχανημάτων, ακούγεται ότι ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει άμεσα στα ενδότερα του Υπουργείου Υγείας.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αυξάνονται οι καταγγελίες

Ψηφίστηκε μεν δεν εφαρμόζεται δε. Αυξάνεται ο αριθμός των καταγγελιών ότι ο νόμος για την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγή για την πώληση αντιβιοτικών δεν ισχύει και αρκετά φαρμακεία συνεχίζουν να τα πωλούν παρακάμπτοντας την νομοθεσία.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Να ενεργοποιηθούν όλα τα Κέντρα Υγείας

Με δεδομένο ότι η πανδημία του κορωνοιού Covid-19 εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα και με την προοπτική μιας νέας έξαρσης, ευπαθείς ομάδες τονίζουν ότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς υποχρεούνται σε μετακίνηση εκτός του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Αυξημένα αλλά δεν επαρκούν

Θα έρθουν 4 εκατ. εμβόλια για την γρίπη ακούγεται, τα οποία συγκριτικά με πέρσι -αν ισχύει το νούμερο- είναι σημαντικά αυξημένα καθώς ήταν 3,1 εκατ.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Το καλό να λέγεται!

Αυτά τα νέα και πρέπει να λέγονται αλλά και να δημοσιεύονται, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας στο επίπεδο των Επιστημόνων που διαθέτει διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι άλλων κρατών.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι συνήθειες αργούν να αλλάξουν

Μεγάλη είναι η γκρίνια από τον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς μπορεί πλέον η πώληση των αντιβιοτικών να γίνεται μόνο με ηλεκτρονική συνταγή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και ακολουθείται από τους εμπλεκόμενους.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τέτοιες δράσεις λείπουν...

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δημιούργησε ένα χρήσιμο σχολικό βοήθημα σε ηλεκτρονική μορφή για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Δόθηκε παράταση

Έπιασαν τόπο τα πολλά αιτήματα των παρόχων υπηρεσιών υγείας και τελικά ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση στις υποβολές του Αυγούστου.