Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Η Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού, με χορηγό Εταιρεία την “ESTEE LAUDER” και με τη συνδρομή του Γ.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Βρέθηκε άκρη μεταξύ ΠΕΙΚ και ΕΟΠΥΥ

Νέο μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες μεταξύ των κλινικών της ΠΕΙΚ και του ΕΟΠΥΥ για την διάθεση στη διαχείριση του ΕΚΑΒ κλινών ΜΕΘ των Κλινικών έως 30-11-2020.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα λίστα φαρμάκων

Ίσως και εντός του μήνα να δούμε τη νέα λίστα φαρμάκων, καθώς έχουν εγκριθεί αρκετές εισαγωγές νέων σκευασμάτων. Στο μεταξύ, και σήμερα όπως μαθαίνουμε, έχει διαπραγμάτευση η Επιτροπή και άρα θα έχουμε και άλλα νέα, όσον αφορά τις εγκρίσεις.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Διαμαρτυρίες γα τον υπολογισμό του clawback

Πληθαίνουν, όπως μαθαίνουμε, οι διαμαρτυρίες από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του clawback καθώς και για την εξαίρεση των γενοσήμων και off-patent (εκτός προστασίας) φαρμάκων από τον υπολογισμό του τμήματος ανάπτυξης του Clawback.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Παίρνουν προβάδισμα

Προβάδισμα, μαθαίνουμε, παίρνουν από αυτή την εβδομάδα στη Διαπραγμάτευση οι ανοσοθεραπείες έναντι άλλων κατηγοριών σκευασμάτων.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Γκρίνια για τα νέα σκευάσματα

Μεγάλη η γκρίνια με το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να προχωρούσαν γρήγορα, θα μπορούσα να πω, όμως όπως λένε πηγές της αγοράς, από 10 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, η μία αναβολή -όσον αφορά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής- διαδέχεται την άλλη.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ετοιμάζονται για πώληση

Ο αναβρασμός στο φάρμακο και ειδικότερα τα φαρμακεία, σίγουρα δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, αλλά παγκόσμια. Για του λόγου το αληθές, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί εντόνως ότι πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα, και τα φαρμακεία στην Αγγλία.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Έπεσε...παγωμάρα

Πάγωσε η Κοινότητα.. από το σημερινό νέο για την διακοπή των δοκιμών στο εμβόλιο της ΑstraZeneca. Aναμενόμενο, λένε οι γνώστες, καθώς οι προσδοκίες για την πολυπόθητη λήξη της πανδημίας ήταν μεγάλες.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Win Cancer και Βουλή των Ελλήνων στέλνουν μήνυμα για τον παγκόσμιο μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

Ιατρικοί επισκέπτες: ζητούν ένταξη στα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Ελέγχου των επαγγελματιών υγείας

Την ένταξη τους στα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Ελέγχου των επαγγελματιών υγείας ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Υγείας οι Ιατρικοί Επισκέπτες, ενώ την ίδια την έχουν κοινοποιήσει και στα θεσμικά όργανα του κλάδου.