Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Συρρίκνωση στον χώρο του φαρμάκου

Θερμά και δύσκολα εξελίσσεται το φετινό Καλοκαίρι, που παραδοσιακά είναι η εποχή που ο καθένας αλλάζει λίγο έως πολύ τους στόχους του.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Σημαντική πρωτοβουλία

Οταν η προσπάθεια είναι ομαδική, το αποτέλεσμα είναι και μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο. Η GARNIER και τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στηρίζουν την καμπάνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020

Μόνιμη λύση

Έχουν ξεκινήσει να στέλνουν τα πρώτα ραβασάκια με τις επιστροφές στις φαρμακοβιομηχανίες και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήδη οι διοικήσεις των εταιρειών βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς όπως λένε αυτό το πράγμα δεν μαζεύεται.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Χρονική καθυστέρηση

Πρόγραμμα συναντήσεων με μεμονωμένους παίκτες από την αγορά του φαρμάκου ακούγεται ότι ετοιμάζει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη των νέων σκευασμάτων τους στη θετική λίστα.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Φήμες και αναστάτωση στους κόλπους της βιομηχανίας

Πάει και έρχεται το τελευταίο διάστημα η φήμη της επαναφοράς του μέτρου 75%-25% (μερίδιο αγοράς-αύξηση πωλήσεων) βάσει του οποίου επιβάλλεται και το clawback, το οποίο θα αντικαταστήσει το 90%-10% που ισχύει σήμερα.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Λόγια σοφών

Επικαιροποίηση της εργατικής νομοθεσίας στα νέα ήθη που δημιούργησε ο κορωνοϊός μαθαίνουμε ότι ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Μεγάλη συμμετοχή σε μελέτη

Mεγάλη είναι η συμμετοχή μέχρι τώρα στην "Παγκόσμια Μελέτη Υγείας και Λειτουργικότητας σε Περιόδους Μεταδοτικών Λοιμώξεων" (Μελέτη COH-FIT).

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Οι αναγνώσεις είναι πολλές!

Το ύψος των εκπτώσεων, σαφώς και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, όμως η σίγουρη κάλυψη όλων των αναγκών των ασθενών ως παράμετρος είναι καθοριστικότερη.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον κλάδο

Η Μελέτη περί των συμπράξεων φαρμακείων που έγινε και ολοκληρώθηκε πρόκειται να παρουσιαστεί και να συζητηθεί στο κυρίαρχο Σώμα του κλάδου, που είναι η Γενική Συνέλευση, αμέσως μετά τις εκλογές του ΠΦΣ, οι οποίες πλησιάζουν.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Πάνω από 35 ερευνητικά προγράμματα το α' εξάμηνο

Μέσα στην κρίση, το πρώτο εξάμηνο υποβλήθηκαν πάνω από 35 ερευνητικά προγράμματα, συνολικής αξίας 80 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, αν δεν είχαμε κρίση ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος και η αξία τους μπορεί και να έφτανε τα 250 εκατ.