Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί τον καλύτερο και ευκολότερο τρόπο πρόληψης λοιμώξεων και εξάπλωσης μικροβίων.
Θα πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρασκευή του φαγητού.
- Πριν το φαγητό.
- Πριν και μετά τη φροντίδα κάποιου ασθενούς ή κάποιου που έχει μια ανοιχτή πληγή.
- Μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, τη βοήθεια παιδιού στην τουαλέτα ή την αλλαγή πάνας ενός μωρού.
- Μετά από βήξιμο, φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης.
- Μετά τη μεταφορά σκουπιδιών, ζώων, ζωικής τροφής ή περιττωμάτων ζώων.
Πηγές:
U.S. Centers for Disease Control and Prevention.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το θαυματουργό γκι
Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη Γεωργιάδη - Βιλδιρίδη σε 4 νοσοκομεία της Αττικής
4 υγιεινά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι