Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Human Genetics, εντόπισε  44 γονίδια που συνδέονται με απώλεια ακοής λόγω γήρανσης, δίνοντας πιο σαφή κατανόηση του πώς αναπτύσσεται η κατάσταση.

Ερευνητές του King's College London και του UCL ανέλυσαν γενετικές πληροφορίες 250.000 συμμετεχόντων, ηλικίας 40-69 ετών για να διαπιστώσουν ποια γονίδια συνδέονται με ανθρώπους που είχαν αναφέρει ότι είχαν ή δεν είχαν προβλήματα ακοής σε ερωτηματολόγιο.

Εντοπίστηκαν 44 γονίδια που συνδέονται με την απώλεια ακοής.

Τα ευρήματα θα επιτρέψουν στους ερευνητές να διαπιστώσουν πώς αναπτύσσεται η πάθηση καθώς γερνά οι άνθρωπος και μπορεί ενδεχομένως να εντοπίσουν πιθανούς στόχους για νέες θεραπείες.

Η καθηγήτρια Frances Williams, του King's College London, δήλωσε ότι τώρα γνωρίζουμε ότι πολλά γονίδια εμπλέκονται στην απώλεια ακοής καθώς γερνούμε.

Η νέα έρευνα εντόπισε μερικά που ήδη γνωρίζουμε ότι προκαλούν κώφωση σε παιδιά αλλά αποκάλυψε και επιπλέον γονίδια που δείχνουν προς νέες βιολογικές οδούς στην ακοή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αίγιο: Ασθενής - μποξέρ χτυπούσε επί 20 λεπτά γιατρό - Τον έστειλε στο χειρουργείο
Αεροαλλεργιογόνα και αλλεργικά νοσήματα του αναπνευστικού στα παιδιά
Να ρωτήσω το ChatGPT ή τον γιατρό μου; Μύθοι και αλήθειες