Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που θα επιστρέψει σε lockdown, καθώς απέτυχε να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Με βάση τα κατά κεφαλήν κρούσματα, η χώρα είναι στη χειρότερη θέση παγκοσμίως. Περισσότερες από 3.000 μολύνσεις καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, έναντι μόλις 20 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο lockdown τον Απρίλιο.

Υπουργική ομάδα (corona cabinet) διστακτικά αναγκάστηκε να εγκρίνει το lockdown δύο εβδομάδων, σχεδιασμένο ώστε να συμπέσει με εθνική εορτή, παραδεχόμενο ουσιαστικά ότι δεν έχει εναλλακτική επιλογή για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Σε συνεδρίαση που θα γίνει την Κυριακή, θα καθορίσει το πώς θα βγει από το lockdown που απαιτεί από τους πολίτες να μην απομακρύνονται περισσότερα από 500 μέτρα από το σπίτι τους. Σχολεία και εταιρείες θα κλείσουν (εκτός αυτών που θεωρούνται απαραίτητες).

Τα εστιατόρια θα προσφέρουν μόνο delivery και οι τουρίστες θα απαγορεύονται.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Οταν η παρενέργεια γίνεται διάγνωση - Το επικίνδυνο ντόμινο της αλυσιδωτής συνταγογράφησης
Innovation Cup 2026: Eντατικό Summer Camp της Merck
Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ με την Πρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας