Στην Kraft Foods, το βασικό μέλημα ‘είναι η προώθηση της καλής ποιότητας ζωής των ανθρώπων, όχι μόνο σε σχέση με τη διατροφή, αλλά και στον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας. Είναι δέσμευση και φιλοσοφία της εταιρίας και των εργαζομένων της, να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν στη βελτίωση της ζωής μας.

Από τους μεγάλους στόχους, την αειφορία και το περιβάλλον, την κοινωνική προσφορά μέσα από τον εθελοντισμό, μέχρι τις μικρές, καθημερινές, προσωπικές μας ανάγκες, τη διατροφή και την ευεξία μας.

Οι ενέργειες της Kraft έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό τον λόγο η εταιρία εκπονεί προγράμματα που βοηθούν στην υιοθέτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής, βασισμένο στην συνειδητή επιλογή της διατροφής μας, την ποικιλία του φαγητού που βάζουμε στη ζωή μας, την άσκηση και την ευεξία.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Kraft έχει προσφέρει περισσότερα από 770 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα και τροφή για τις ανάγκες αυτού του σκοπού. Πρόσφατα, το Kraft Foods Foundation δεσμεύθηκε να προσφέρει 180 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τριών χρόνων, για τη διάθεση τροφής, αλλά και καλύτερη διατροφή και ενημέρωση, σε παιδιά και οικογένειες.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενoι της εταιρείας βοηθούν εθελοντικά με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά τους, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο καθημερινά, αλλά και κατά τη διάρκεια του 'Delicious Difference Week' που έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως εβδομάδα εθελοντικής προσφοράς.

Το Delicious Difference Week ουσιαστικά είναι η διαρκής δέσμευση της εταιρίας στη βοήθεια να κάνει λίγο πιο απολαυστική την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων. Σε συνεργασία με εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι εθελοντές της σε 56 χώρες αφιερώνουν χρόνο να υπηρετούν τις κοινωνίες όπου ζουν και εργάζονται και να ευαισθητοποιούν τους συνανθρώπους τους σε καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Εθελοντισμός – η ευκαιρία για τους εργαζομένους της Kraft να κάνουν τη διαφορά!

Όταν η εταιρία δημιούργησε πριν 3 χρόνια την Εβδομάδα Εθελοντικής Προσφοράς (Delicious Difference Week), για να κινητοποιήσει παγκοσμίως τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού, το ενδιαφέρον ήταν εντυπωσιακό.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε αυτές τις δράσεις το 2010 και συνέχισε το 2011. Από την πρώτη χρονιά είχε τεράστια συμμετοχή ενώ το 2011 επέκτεινε τις ενέργειες και στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη ανταπόκριση όλης της οικογένειας της Kraft την έφτασε στο να πετύχει όλους τους στόχους που έθεσε και να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας (στο Κέντρο Σίτισης Αστέγων του δήμου Αθηναίων, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στα Σχολεία και τα πάρκα του δήμου Μεταμόρφωσης).

Η κοινωνική προσφορά της και οι δράσεις εθελοντισμού επεκτάθηκαν γρήγορα και δημιουργήθηκαν ομάδες εθελοντών σε διάφορες πρωτοβουλίες. Προετοιμάζουν, στην καντίνα των γραφείων τους, μικρά γεύματα για τους άπορους και άστεγους της Αθήνας και τα παραδίδουν στο Κέντρο Σίτισης του δήμου Αθηναίων.

Έχουν ετοιμάσει πάνω από 3.500 γεύματα μέχρι σήμερα και συνεχίζουν! Μόνο κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2012 συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2,5 τόνοι σε προϊόντα, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, τα οποία παρέδωσαν σε πλήθος οργανισμών που εργάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών.

Όπως είπε και ένας από τους εθελοντές : 'Αυτό που κάνει η Kraft Foods και ακούει όταν έχουμε ιδέες για να βοηθήσουμε και τις κάνει πράξη, είναι για μένα πολύ σημαντικό. Γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να ζητήσουν βοήθεια, πρέπει εμείς να σκεφτόμαστε τρόπους να τους βοηθήσουμε.'

Ο εθελοντισμός εξελίχθηκε με μια απίστευτη δυναμική, ουσιαστικά αποτελώντας έναν σημαντικό κρίκο ηθικής και αξιών που συνδέει ολόκληρη την οικογένεια της Kraft.

Φέρνει πιο κοντά τους συναδέλφους, ενισχύει το ηθικό τους και τη διάθεσή τους για προσφορά. Παράλληλα, βλέπουν συναδέλφους να αναλαμβάνουν ρόλους και να αξιοποιούν ταλέντα και δεξιότητες, πέραν της εργασίας τους. Από την άλλη βέβαια, ένα σημαντικό στοιχείο που θα διακρίνει τις κοινωνίες και τις επιχειρήσεις από δω και στο εξής, είναι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία στην οποία δραστηριοποιούνται.

Οι προκλήσεις είναι πολλές, οι κοινωνίες επικοινωνούν και μένουν ‘συνδεδεμένες’ τώρα περισσότερο από ποτέ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες του πληθυσμού, είναι γνωστά και διαχέονται πιο γρήγορα σε μεγαλύτερες ομάδες.

Αυτό δημιουργεί έντονο αίσθημα αλληλεγγύης – τόσο γιατί το πρόβλημα είναι πραγματικό αλλά και γιατί αισθάνεται ο καθένας την ανάγκη να βοηθήσει έμπρακτα για να μην, αν μη τι άλλο, διογκωθεί το πρόβλημα. Με άλλα λόγια ο εθελοντισμός δημιουργεί ένα κύκλο αρετής – ένα κύκλο που αυθόρμητα αλλά δυναμικά δημιουργείται με επίκεντρο την αλληλεγγύη και τη διάχυση ενός θετικού παράγοντα που θα ανατρέψει κάτι αρνητικό.

Περισσότερες, αλλά στοχευόμενες, οι παρεμβάσεις, μεγαλύτερος και ο κύκλος της αρετής, κι έτσι πιθανότερη η αποτροπή διεύρυνσης των προβλημάτων.

Περιβάλλον – η αειφορία δρόμος για έναν πιο απολαυστικό κόσμο Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων σήμερα, προς μια κατεύθυνση που θα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

‘Το φιλόδοξο πλάνο της Kraft Foods διεθνώς θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους για την επόμενη πενταετία, μέχρι το 2015, που είναι να:

  • Αυξήσουμε τις ποσότητες των πρώτων υλών που προέρχονται από αειφόρες πηγές κατά 25%
  • Μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία κατά 15%
  • Μειώσουμε τις εκπομπές CO2 που εκλύονται κατά την παραγωγική διαδικασία κατά 15%
  • Μειώσουμε την κατανάλωση νερού στην παραγωγική διαδικασία κατά 15 %
  • Μειώσουμε τα απόβλητα κατά 15%
  • Αποβάλλουμε 50.000 τόνους συσκευασιών
  • Μειώσουμε το μεταφορικό δίκτυο κατά 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα

Στην κατεύθυνση αυτή, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται διαρκώς επενδύσεις με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας και την αειφορία. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση των συσκευασιών για τις σοκολάτες μας με νέες πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι νέες αυτές συσκευασίες οδήγησαν σε μείωση του υλικού συσκευασίας κατά 60% και σε μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα και είναι πλήρως ανακυκλώσιμες. Στο εργοστάσιό μας μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων που υλοποιούμε, έχουμε πετύχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 7% και του νερού κατά 43%.

Οι απευθείας παραδόσεις σε πελάτες από τις κεντρικές αποθήκες και το εργοστάσιο της Αθήνας επέφεραν ετήσια εξοικονόμηση 42.000 χιλιόμετρων στο μεταφορικό δίκτυο. Στην παραγωγική διαδικασία, χρησιμοποιείται φυσικό αέριο από το 1999, το παραγόμενο νερό από τη δραστηριότητα υπόκειται σε βιολογικό καθαρισμό και ακολουθείται πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ φροντίζουμε για την ανανέωση του εργοστασιακού εξοπλισμού ψύξης και κλιματισμού με στόχο την κατάργηση της χρήσης ουσιών (ODS) που βλάπτουν το όζον.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου