Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011, 17:16

Επίσκεψη Α. Λοβέρδου στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Π.Γ.Ν. Πατρών

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και ειδικά τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έκτη μεταμόσχευση μέσα σε δύο ημέρες.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011, 14:15

Κολλάει η συνεργασία των ασφαλιστικών-νοσοκομείων

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη δωρεάν μεταμόσχευση οργάνων με την οποία παρέχει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να συνάπτουν συμβάσεις συνεργασίας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για υπηρεσίες διάγνωσης και νοσηλείας.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011, 17:08

Μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο

H τέταρτη μεταμόσχευση καρδιάς σε διάστημα τριών μηνών πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου σε ασθενή, ηλικίας 43 ετών, ο οποίος έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και βρισκόταν σε λίστα αναμονής από αρχές Μαΐου 2011.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 18:38

Ακέφαλος και πάλι ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Ακέφαλος και πάλι ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και τεράστια προβλήματα σε ασθενείς προς μεταμόσχευση κερατοειδούς, τονίζει η 'Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011, 15:49

Ωνάσειο: Τρίτη μεταμόσχευση καρδιάς σε διάστημα 3 μηνών

H τρίτη μεταμόσχευση καρδιάς σε διάστημα τριών μηνών πραγματοποιήθηκε χθες σε ασθενή, ηλικίας 53 ετών, ο οποίος έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011, 15:06

Το πρώτο μωρό στην Ελλάδα από μητέρα με μεταμοσχευμένη καρδιά

Στο Μαιευτήριο ‘ΡΕΑ’, η 38 ετών Ζ.Κ, η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς προ επταετίας, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011, 16:01

Ωνάσειο: πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από το Α’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα

H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συνδέθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τη διενέργεια, της πρώτης μεταμόσχευσης καρδιάς από το Α’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα & Μονάδα Μεταμοσχεύσεων.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, 19:01

Όλοι οι Έλληνες εν δυνάμει δότες μοσχευμάτων

Όλοι οι Έλληνες είμαστε εν δυνάμει δότες οργάνων προς μεταμόσχευση, εκτός αν έχουν εκφράσει εν ζωή την αντίθεσή μας.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 18:01

Ωνάσειο: Σε αναμονή μεταμόσχευσης 39 ασθενείς

Σε αναμονή για καρδιακό μόσχευμα βρίσκονται 24 ασθενείς, ενώ άλλοι 15 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για πνευμονικό μόσχευμα, ανέφερε ο νέος διευθυντής στο Α’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα & τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ο κ. Ανδρέας Μπαϊρακτάρης.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009, 15:45

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση οστών, στο ‘Ιατρικό Κέντρο Αθηνών’

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ‘Ιατρικό Κέντρο Αθηνών’, εφαρμόστηκε με επιτυχία μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας, όπου χρειάστηκε να γίνει ριζική αφαίρεση του οστού.