Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ‘Ιατρικό Κέντρο Αθηνών’ και συγκεκριμένα από το ‘Τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής’, εφαρμόστηκε με επιτυχία μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας, όπου χρειάστηκε να γίνει ριζική αφαίρεση του οστού.

Συγκεκριμένα, ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και ο συνεργάτης του Γιώργος Κασιμάτης, μετά την αφαίρεση του όγκου, για την αποκατάσταση χρησιμοποίησαν ανθρώπινο μόσχευμα το οποίο εισήχθη από τη μεγαλύτερη τράπεζα μοσχευμάτων της Ευρώπης.

Ο Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος ανέφερε σχετικά: ‘Οι όγκοι των οστών παραμένουν ένα δύσκολο πρόβλημα στην Ορθοπαιδική, ειδικά όταν έχουν μεγάλη έκταση και αφορούν οστά που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς συνέπειες για τον ασθενή.

Από την άλλη μεριά, η ριζική εκτομή τους είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της πιθανότητας της τοπικής υποτροπής, αλλά η αναπλήρωση του οστικού ελλείμματος συχνά παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική και η πρόγνωση καλή.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA εγκρίνει νέο αντίσωμα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
H ελληνική φαρμακοβιομηχανία συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην κάλυψη των ασθενών
22 θάνατοι ασθενών με CoViD - 8 διασωληνωμένοι