Προβληματισμό προκαλεί η συνέχιση λειτουργίας ιστοσελίδων, οι οποίες διαθέτουν στους Έλληνες “φάρμακα” κατά σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, το AIDS, η νόσος Πάρκινσον, ο αυτισμός, η λευχαιμία και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σχετικές καταγγελίες γίνονται μέσω Διαδικτύου, ενώ σε σειρά ενεργειών για το ίδιο θέμα έχει προχωρήσει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, προκύπτει από το γεγονός πως συγκεκριμένη ιστοσελίδα διαφημίζει...εναλλακτικές θεραπείες, όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες.
Το θέμα, όμως, είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς η επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, που εμφανίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, φέρεται να έχει επιδοτηθεί πρόσφατα με 26.240 ευρώ από το ΕΣΠΑ!
Στο επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, βέβαια, εμφανίζει διαφορετική δραστηριότητα, όπως κατασκευή κεριών, κοσμημάτων από πλαστικό, ύφασμα, ξύλο, όστρακα, μη πολύτιμες πέτρες, κοινά μέταλλα και άλλα υλικά...
‘Όπως προκύπτει από την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, δικαιούχος της επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ ήταν μεν το ίδιο πρόσωπο που εμφανίζεται να διαχειρίζεται την επίμαχη ιστοσελίδα, αλλά με ΑΦΜ που αντιστοιχεί σε διαφορετική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με καταγγελίες, το φυσικό κατάστημα έχει κλείσει και η επιχείρηση διατηρεί μόνον ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης “φαρμάκων” κατά σοβαρών παθήσεων.
Οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλούν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν την προμήθεια “φαρμάκων” από το Διαδίκτυο.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Αστυνομία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας, από την οποία αποκαλύφθηκαν χιλιάδες παράνομες ιστοσελίδες, μέσω των οποίων διακινούνταν πλήθος φαρμάκων.
Διερευνήθηκαν συνολικά 7.910 ιστοσελίδες, από τις οποίες οι 3.584 απενεργοποιήθηκαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με περισσότερες από 3.000 σχετικές διαδικτυακές διαφημίσεις φαρμάκων και σκευασμάτων.
Αντιμυκητιακό
Πολλές είναι οι καταγγελίες και του ΠΦΣ, με πιο πρόσφατη τον περασμένο Φεβρουάριο, σχετικά με την πώληση στην Ελλάδα παράνομου αντιμυκητιακού σκευάσματος.
Στη διαφήμισή του αναφερόταν, μεταξύ άλλων, πως “τα φαρμακεία δεν πουλάνε προϊόντα που δουλεύουν αποτελεσματικά” και πως “κανείς δεν το εισάγει στην Ελλάδα (βέβαια η μαφία των ελληνικών φαρμακείων δεν αφήνει κανένα προϊόν να απειλήσει τα αποτελεσματικά και επιβλαβή προϊόντα της)”...
Η καταγγελία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΕΟΦ και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Δημ.Κ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.000 ζωές, όλες ασφαλείς
Αποτρίχωση Λέιζερ στο My Laser Clinic: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
L.R. Baiao στο 7ο Healthcare Τransformation: Mε τα OTC εξοικονομούνται 36 δισ. ευρώ στην Ευρώπη