Για επανάληψη του φαινόμενου μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως συνέβη σε δύο κλινικές, στο Περιστέρι και στο Ελληνικό, ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε την Παρασκευή την κλινική στο Περιστέρι, όπου ο ιός διεσπάρη από νεφροπαθή που έκανε αιμοκάθαρση.

Ανέφερε πως υπάρχουν άλλα 6 κρούσματα κορωνοϊού. Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην κλινική, 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές Υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

"Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου", τόνισε ο κ. Τσιόδρας, για να σημειώσει: "Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό".

Στο μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες για τη συγκεκριμένη κλινική προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε πως μίλησε με εργαζόμενους, οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι και δεν θέλουν να μιλήσουν. Χαρακτήρισε, δε, την κλινική ως "υγειονομική βόμβα”.

Εισαγγελέας

Στο μεταξύ, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε από την κλινική του Περιστερίου τους φακέλους όλων των ασθενών της.

Αντικείμενό της έρευνας, που έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπευθύνων της κλινικής και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία που θα τού προσκομιστούν και θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων.

Στην κλινική βρέθηκε και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνει η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους τον Αύγουστο [πίνακας]
Ψυχοθεραπεία μέσω γραπτών μηνυμάτων μπορεί να είναι αποτελεσματική [μελέτη]  
Μ. Θεμιστοκλέους: Σε 7 - 8 περιοχές θα χρειαστούμε βοήθεια από ιδιώτες γιατρούς