Ξεπέρασαν τις 35.982 οι κλήσεις για το κάπνισμα στο ‘1142’. Από αυτές, μόνον οι 411 αφορούν καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, το 54% σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το 14% σε χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα, το 21% του δημόσιου τομέα και το 11% σε άλλους χώρους (ταξί, μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθμοί).

Το 73% των κλήσεων αφορούν παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή του νόμου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το 27% για την εφαρμογή του νόμου σε χώρους εργασίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 92% των καλούντων είναι θετικοί στο νομοθετικό πλαίσιο και τηλεφωνούν να μάθουν πως θα εφαρμόσουν το νόμο.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οι υπεύθυνοι της Γραμμής είχαν επικοινωνήσει – μέσω εξερχόμενων κλήσεων – με περίπου 20.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το νέο νόμο. Το 67,5% των καταστηματαρχών δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν ή σκέπτονται να απαγορεύσουν το κάπνισμα στα καταστήματά τους και το 32,5% ότι θα έχουν ειδικό χώρο ή θα είναι καταστήματα καπνιζόντων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η GSK αγοράζει από την CureVac τα δικαιώματα σε εμβόλια κατά της CoViD και της γρίπης
Κίνδυνος δευτεροπαθούς καρκίνου από κυτταρικές θεραπείες CAR-T
H AMGEN υπερήφανος υποστηρικτής του EuroPride 2024