Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013, 10:38

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΔΗΜΑΡ για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών

Σε σχέση με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων ή/και κλινικών η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να καταστήσει σαφή τα εξής σημεία.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013, 20:59

Σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση

Παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά ο Νίκος Χουντής. Την παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά με επείγουσα ερώτησή του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013, 13:45

Xρήση κάρτας αναπηρίας για ΑμεΑ

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας Σπύρου Λυκούδη σχετικά με τη χρήση κάρτας αναπηρίας για ΑμεΑ και τη λειτουργία Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013, 18:20

Επαναφορά υγειονομικής διάταξης για τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων

Η εν λόγω Υγειονομική Διάταξη είχε εκδοθεί χωρίς ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση ενώ, κατ' εφαρμογή της διάταξης αυτής, έλαβαν χώρα υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις, καθώς και συλλήψεις και κρατήσεις αλλοδαπών.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013, 19:38

Λουκέτο στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Σάμου

Το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο της Σάμου κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω περιστατικών και καταστάσεων που το οδηγούν από την πολιτική υποδούλωσης στην Τρόικα, με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό, αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς- Νικόλαου Κουίκ.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013, 12:39

Ληγμένοι πυροσβεστήρες στο νοσοκομείο Σάμου

Το θέμα της καθυστέρησης στην αναγόμωση πυροσβεστήρων στο νοσοκομείο Σάμου αφορά η ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς-Νικολάου Κουίκ.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, 17:48

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Έντονη ανησυχία σε όλους του κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων έχουν προκαλέσει τα όσα καταγγέλλουν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατροί και εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να λειτουργούν αυτά κάτω από το όριο ασφαλείας, αναφέρει η ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνας Μάρκου.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, 15:44

Ανεπαρκής στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού στην Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα αθλητικά σωματεία και σύλλογοι ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, αναφέρει ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 15:53

Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων

Eπιστολή 20 βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 14:35

Εφαρμογή ισχύουσας νομοθεσίας στον τομέα των φαρμάκων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την τιμολόγηση φαρμάκων κατέθεσε σήμερα η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα υγείας Κατερίνα Μάρκου.