Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012, 12:54

'Φρούτα στα σχολεία' με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση

Ερώτηση του Ν. Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στην Κομισιόν, για την αδυναμία της χώρας να εξασφαλίσει με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση φρούτα σε μαθητές σχολείων.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012, 16:27

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε: Καιρός για νέα προσέγγιση με κριτήριο την υγεία και κοινωνική συνοχή

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα του βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκου Χρυσόγελου, με θέμα ‘Εκσυγχρονίζοντας το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των ναρκωτικών - Μπορεί η ΕΕ να είναι στην πρωτοπορία;’

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 16:13

Eφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ύδατα

Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα από την Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ η γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ύδατα.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 15:29

Ανοίγει ο δρόμος για δικαστικές προσφυγές των αναπήρων

Τη δυνατότητα υποβολής προσφυγών αναπήρων συμπολιτών μας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Πολιτείας με τις διεθνείς διατάξεις για τα δικαιώματά τους δίνει η κύρωση από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και του συνοδευτικού Προαιρετικού Πρωτοκόλλου.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 13:39

Οικονομική κρίση και αυτοκτονίες

Toν κώδωνα του κινδύνου για την οξύτατη διάσταση που έχουν λάβει οι αυτοκτονίες στα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στη χώρα μας, κρούει με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής κα Ρόδη Κράτσα.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:55

'Κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης του μνημονίου για τους πάσχοντες από ψυχικές παθήσεις'

Το θέμα της συμμετοχής των χρονίως ψυχικά πασχόντων που νοσηλεύονται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν, αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:49

Νέος κατάλογος παθήσεων για τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και με τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων θα οδηγηθούν άνθρωποι που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής σε αδυναμία πληρωμής υψηλών συμμετοχών στα φάρμακά τους και σε αποκλεισμό από τη φαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 17:33

Μέτρα στήριξης των αστέγων

Δεδομένης της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, το πρόβλημα των αστέγων τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αναδεικνύοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, το έλλειμμα κοινωνικών, στεγαστικών και προνοιακών πολιτικών στη χώρα μας, αναφέρουν σε ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 16:55

Οικονομική κατάσταση αποθεματικών των δημοσίων νοσοκομείων-ΝΠΔΔ μετά το λεγόμενο ‘κούρεμα’ ομολόγων

Το θέμα της οικονομικής κατάστασης αποθεματικών των δημοσίων νοσοκομείων - ΝΠΔΔ μετά το λεγόμενο ‘κούρεμα’ ομολόγων αφορά η ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Γιαννόπουλου.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012, 17:31

Πρόληψη των Εξαρτήσεων: Προτεραιότητα στα λόγια, τελευταίος τροχός της αμάξης στην πράξη

Το θέμα του ύψους των οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών προς τα Κέντρα Πρόληψης αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.