Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 19:39

Κατάργηση συνόλου θεραπευτικών πράξεων για άτομα με βαριές αναπηρίες μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους

Δεν είναι δυνατόν οι οικογένειες με παιδιά με αναπηρία να επιβαρύνονται συνεχώς με τα έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών τους και 4.500 άτομα με βαριές αναπηρίες να ρίχνονται στον Καιάδα, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 19:35

ΕΟΠΥΥ: Θέσπιση συμμετοχής 15% και των ΑμεΑ στη διεξαγωγή ζωτικής σημασίας ιατρικών εξετάσεων

Γιατί καθυστερεί και πότε θα γίνει πράξη η δημόσια προφορική δέσμευση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για διορθωτική αναπροσαρμογή του ελάχιστου ποσοστού αναπηρίας των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, από το 50% στο 67% ρωτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 14:05

Αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών

Το θέμα της αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012, 13:28

Ύποπτη για καρκινογενέσεις η πρώτη ύλη παρασκευής του τεφλόν

Την αντικατάσταση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, της ουσίας από την οποία παρασκευάζεται το τεφλόν ζητά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 12:21

Τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ πετσοκόβουν αυθαίρετα το 50% από τις τιμές για χορηγούμενα είδη, σε παραπληγικούς ή τετραπληγικούς

Σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ εφαρμόζουν τις τιμές της εγκυκλίου 37/2011, για όλα τα είδη που χορηγούνται σε ασφαλισμένους του ιδρύματος που είναι κινητικά ανάπηροι λόγω παραπληγίας ή τετραπληγίας και είναι δικαιούχοι του εξωϊδρυματικού επιδόματος, και όχι τις εγκυκλίους 46&79/2011, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 18:01

Ν. Χουντής: Σκάνδαλο με την οδηγία για τα εμφυτεύματα στήθους

Άμεση αναθεώρηση της οδηγίας και απόδοση ευθυνών ζητεί από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 15:08

Προβλήματα σε σωματεία αποκατάστασης παιδιών με κινητικές και νοητικές αναπηρίες

Το θέμα της ορθής λειτουργίας σωματείων, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα χιλιάδες παιδιά με προβλήματα σε όλη την Ελλάδα αφορά η ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 14:11

Τί γίνεται με τα ραδιενεργά προϊόντα από την Ιαπωνία;

Απάντηση του Επιτρόπου Ντάλι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, σχετικά με τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ιαπωνικά τρόφιμα μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012, 13:44

Το ΙΚΑ δεν καλύπτει τη δαπάνη χορήγησης απολύτως απαραίτητου σκευάσματος διατροφής

Το θέμα της κάλυψης από το ΙΚΑ της δαπάνης χορήγησης απολύτως απαραίτητου για την επιβίωση ασθενούς, σκευάσματος διατροφής, αφορά η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, 15:53

Ερώτηση Μπακογιάννη: ‘Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν’

Το θέμα της κατάστασης στο νοσοκομείο Ντυνάν όπου εδώ και τρείς μήνες το προσωπικό παραμένει απλήρωτο, αφορά η ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη.