Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 16:27

Το ΕΚ βάζει φραγμό στα φάρμακα - μαϊμούδες

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα στο Στρασβούργο με 569 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 7 αποχές, την έκθεση Ματίας, βουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, σχετικά με τα ψευδεπίγραφα φάρμακα, γνωστότερα στο ευρύ κοινό και ως φάρμακα-μαϊμού.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 13:19

Προστασία Ελλήνων καταναλωτών από τους κινδύνους των μεταλλαγμένων τροφίμων

Επερώτηση που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και σύσσωμη η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. κατατέθηκε στη Βουλή προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την 'Προστασία Ελλήνων καταναλωτών από τους κινδύνους των μεταλλαγμένων τροφίμων και τον πλημμελή έλεγχο σε εισαγόμενα βρώσιμα προϊόντα'.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011, 12:56

Πορεία διαδικασιών μετασχηματισμού του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Στο θέμα της πορείας διαδικασιών μετασχηματισμού του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής αναφέρεται η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη και Βασίλη Μουλόπουλου.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011, 14:45

Τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών είναι αναγκαίο να αναβαθμισθούν

Συζητήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, η επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχάλης Κριτσωτάκης, προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011, 14:11

Δραματική η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στο Δήμο Καντάνου και την ευρύτερη περιοχή

Το θέμα της κατάστασης των υπηρεσιών υγείας στο Δήμο Καντάνου και την ευρύτερη περιοχή αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011, 17:27

Η ΕΕ στον αγώνα για την πρόληψη των εγκεφαλικών

Απάντηση του Επιτρόπου Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ κου Ντάλι στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011, 12:41

Χωρίς ζεστό νερό και με ελλιπή θέρμανση το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Παντελής έλλειψη ζεστού νερού σε ολόκληρο το κτίριο εδώ και δύο εβδομάδες, εξαιτίας διαρροών που παρουσιάστηκαν σε δύο λέβητες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα νεογέννητα στην Μαιευτική Κλινική να πλένονται με ζεστό νερό που μεταφέρεται σε χύτρες και κατσαρόλες.

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011, 12:38

Κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης ΑμΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Από την 1η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα ισχύος των νέων αυξήσεων στα εισιτήρια, καταργείται η δωρεάν μεταφορά των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέρει η ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011, 19:09

Τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, από τα πρώτα θύματα της πολιτικής του Μνημονίου

Το θέμα των Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκη.

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011, 15:06

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Γ.Ν. Ρόδου λόγω υποστελέχωσης

Από 14.1.2011 το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αφού στις 31.12.2010 έληξαν οι συμβάσεις των 30 νοσηλευτών που παρείχε στο Νοσοκομείο η εταιρεία Γαληνός της Ν. Α. Δωδεκανήσου.