Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 15:00

Υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες μέσω της ′αναβάθμισης′ ακριτικών και νησιωτικών νοσοκομείων

Το θέμα της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες μέσω της 'αναβάθμισης' ακριτικών και νησιωτικών νοσοκομείων' αφορά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη και Θοδωρή Δρίτσα.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 14:08

Ελλιπής πληροφόρηση των καταναλωτών για τη διακίνηση των επιμολυσμένων με διοξίνες ζωοτροφών και τροφίμων από τη Γερμανία

Με αφορμή τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες που ξέσπασε στη Γερμανία και την έντονη ανησυχία του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνει -εξαιτίας κυρίως της ελλιπούς πληροφόρησής από τις αρμόδιες Αρχές- ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Πουπάκης, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 12:05

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Νεογνών ο νομός Χανίων

H Μονάδα Νεογνών στα Χανιά φτάνει σε σημείο μηδέν, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι τρεις νεογνολόγοι γιατροί, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους, λόγω των αυξημένων αναγκών αλλά, κυρίως, της έλλειψης προσωπικού.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 18:41

Μόλις 8 παθολόγοι για 87.000 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ Λάρισας

Μόλις 8 ιατροί - παθολόγοι έχουν απομείνει στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρισας προκειμένου να εξυπηρετήσουν 87.000 ασφαλισμένους ολόκληρου του νομού.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 16:04

Σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ

Καταγράφεται σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ αλλά ακόμη είναι μεγάλο το τίμημα: 35.000 θάνατοι και 1.500.000 τραυματισμοί μέσα στο 2009.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 15:55

E.Επιτροπή: Έρευνα για παράνομα πειράματα σε ασθενείς στην Ελλάδα

Η Επιτροπή θα διεξάγει έρευνα για θέματα τήρησης των διατάξεων του νόμου και της δεοντολογίας στις κλινικές δοκιμές που διεξάγονται στην Ελλάδα, σημειώνει ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών κ. Dalli έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 15:55

Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής το διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά, ζήτησε από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς Ολομέλειας στο Στρασβούργο, το θέμα του σκανδάλου με τις διοξίνες στη Γερμανία.

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 15:43

Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ

Τρίμηνη ανανέωση βιβλιαρίων Υγείας στον Ο.Π.Α.Δ. για τους κατέχοντες προσωρινό βιβλιάριο, επιβαρύνει το έργο του Οργανισμού και επιτείνει ανεπίτρεπτα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Θοδωρής Δρίτσας.

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 13:44

Κλείσιμο Ιατροκοινωνικών Κέντρων Καισαριανής, Άνω Πατησίων και Ταύρου

Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του 'Ιπποκράτειου' Νοσοκομείου Αθηνών και με την προσχηματική διαδικασία της συλλειτουργίας, κλείνουν τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ) Καισαριανής, Άνω Πατησίων και Ταύρου, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010, 15:10

Να χυθεί φως στο διαρκές σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών

Το θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου Αθηνών αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.