Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 15:33

Σύστημα και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στο θέμα του συστήματος και των φορέων εθελοντικής αιμοδοσίας αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Μπεντενιώτη.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 15:23

Νέα γρίπη: Συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών για την Εξεταστική Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο

Βέβαιη θεωρείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο ευρωκοινοβούλιο για τους όρους διαχείρισης της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, καθώς έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών ευρωβουλευτών. Η σχετική πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από τους Πράσινους.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 13:03

Πυρασφάλεια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου

Η συστέγαση των κλινικών του νοσοκομείου 'Αγ. Ανδρέας' στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 13:00

Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για μίζες πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών

Οι αποκαλύψεις για την διαφθορά και την διαπλοκή πολυεθνικών εταιρειών με κυκλώματα που απομυζούν το δημόσιο χρήμα, φαίνεται να μην έχουν τέλος, αναφέρει στην ερτώτησή του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος και Φώτης Κουβέλης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 12:57

Σε πλήρη αποδιοργάνωση το σύστημα αιμοδοσίας της χώρας

Η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, η ανεπαρκής χρηματοδότηση και η διαχρονική αδιαφορία, οδηγούν την Ελληνική αιμοδοσία σε κατάρρευση, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010, 17:37

Παιδική παχυσαρκία και νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού

Συζητήθηκε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκη για την παιδική παχυσαρκία και το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010, 17:32

Ομολογία και καταδίκη για μίζες σε Έλληνες Γιατρούς από πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριο Χ. Καστανίδη με θέμα την ομολογία και καταδίκη για μίζες σε Έλληνες Γιατρούς από πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού κατέθεσε η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010, 17:29

Μετανάστες χωρίς χαρτιά και φυματίωση

Πρόσφατη διεθνής έρευνα αναφέρει ότι το 5 έως 10 % του συνόλου των πασχόντων από φυματίωση είναι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αγωγή, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, 17:36

Διαχείριση ληγμένων 'οικιακών φαρμάκων'

Το πρόβλημα των ληγμένων οικιακών φαρμάκων εκτός των άλλων, έχει και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς πολλά από τα φάρμακα καταλήγουν στους σκουπιδότοπους, επιβαρύνοντας το περιβάλλον με χιλιάδες ουσίες, αναφέρει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Γρηγόρη Ψαριανού και Θανάση Λεβέντη.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, 19:18

Χωρίς παιδίατρο η Μήλος και η Κίμωλος

Χωρίς παιδίατρο παραμένει εδώ και ένα χρόνο η Μήλος και η Κίμωλος αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης και Θοδωρής Δρίτσας.