Συνεργασία με την Ευρωκλινική Παίδων, ξεκίνησε η εταιρεία Dentolife, θυγατρική της εταιρίας φύλαξης βλαστικών κυττάρων Biohellenika, την περασμένη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της συνεργασίας, είναι η αποκλειστική φύλαξη από την Dentolife, των βλαστικών κυττάρων από τον πολφό των νεογιλών δοντιών, των παιδιών που περιθάλπονται στην Ευρωκλινική.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία συλλογής βλαστικών κυττάρων σε όσα παιδιά δεν συνέλεξαν το πολύτιμο αυτό υλικό κατά τη στιγμή της γέννησής τους ή που κρίθηκαν ακατάλληλα ή τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για θεραπευτική χρήση.

Η χρήση των νεογιλών δοντιών γίνεται για την επεξεργασία και την κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων που περιέχονται στον πολφό τους, κατά την ηλικία των 6 έως 13 ετών και κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής τους πτώσης.

Με αφορμή τη συνεργασία, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Biohellenika, Δρ. Γ. Κολιάκος τόνισε ότι η έρευνα και αξιοποίηση των βλαστικών κυττάρων παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές και ότι η συνεργασία αυτή, μπορεί να βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών να αποκτήσουν μία ‘δεύτερη ευκαιρία’ για να φυλάξουν αυτό το τόσο πολύτιμο υλικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών
175η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στους Φούρνους