Τέρψη & Ζωή

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012

5 πράγματα που δεν κάνουν οι καλοί προϊστάμενοι

Τον τελευταίο καιρό δέχονται τα πυρά μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της χώρας, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και η πίεση για τους προϊσταμένους ακόμη περισσότερη. Δείτε όμως τι δεν πρέπει να κάνουν οι προϊστάμενοι που σέβονται τον εαυτό τους και την θέση τους.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Στο (Άγιο) πνεύμα της ελληνικής απόδρασης

Περίπατοι στα πνιγμένα από λουλούδια σοκάκια των χωριών της Τήνου. Βαρκάδες δίπλα στο λεμονόδασος του Πόρου. Γεύση από πηλιορείτικη δροσιά και πρόβα τζενεράλε βουτιών στις Κουκουναριές. Τέσσερις προορισμοί… ευλογημένοι μας προκαλούν για «άγιο» τριήμερο.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πώς θα διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι

Λίγο νερό, λίγο ξύδι, σόδα και εσπεριδοειδή είναι τα πιο αποτελεσματικά, φυσικά αποσμητικά χώρου που μπορούν να διώξουν κάθε δυσάρεστη οσμή από το σπίτι μας. Οι 'παλιές' εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Νέδα: Η νεράιδα και ο καταρράκτης

Βολτάρουμε σε καταπράσινα φαράγγια, βουτάμε σε καταρράκτες βγαλμένους από την Γαλάζια Λίμνη, ταξιδεύουμε νοερά σε αρχαίους πολιτισμούς και εξερευνούμε χωριά σταματημένα στον χρόνο, σε μια από τις λιγότερο γνωστές γωνιές της Πελοποννήσου.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012

Μιλάνο: Dolce vita στον ιταλικό Βορρά

Κάστρα, τέχνη, design, μεσογειακά φαγοπότια και οάσεις πράσινου πάνω από κανάλια και γοητευτικές λίμνες. Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας κρύβει πολύ περισσότερα από το απλό shopping therapy κι εμείς τα εντοπίζουμε και ξεκινάμε για dolce vita α λα βόρεια.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Υιοθεσία: Λόγω αγάπης…

Μία κοινωνική λειτουργός και μία θετή μαμά μιλούν στο In2life για την διαδικασία της υιοθεσίας, για τις σχέσεις που χτίζονται σε μία μη βιολογική οικογένεια και συμφωνούν στο ότι «υιοθετείς για να προσφέρεις στο παιδί, όχι σε εσένα».

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

10 συνήθειες για να αντικαταστήσετε το κάπνισμα

Από το ‘κάψιμο’ με video games μέχρι το κομπολόι και τα τσόφλια από τους ηλιόσπορους που σε ακολουθούν παντού, δεν υπάρχουν ντροπιαστικές συνήθειες άπαξ και πάρεις την απόφαση να κόψεις το κάπνισμα.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Επαγγελματικό interview: 8 ερωτήσεις ψάχνουν… απάντηση

'Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;', 'Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;' Ερωτήσεις εκ πρώτης όψης απλές, που μπορούν όμως να μετατραπούν σε παγίδες στο επαγγελματικό σας interview. Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες και πώς θα πρέπει να τις απαντήσετε;

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Πάρος: Πάσχα στο νησί με τα πολλά πρόσωπα

Θέλεις ησυχία; Την έχεις. Θέλεις να ξεσαλώσεις; Μπορείς. Θαλάσσια σπορ; Και από αυτά έχει. Η Πάρος έχει λίγο από όλα και για όλους και η περίοδος του Πάσχα μας δίνει ακόμα μια δικαιολογία για να την επισκεφτούμε. Ξανά.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Λεωνίδιο: Πρόβα… Ανάστασης στις παρυφές του Πάρνωνα

Κάνε Πάσχα στο χωριό, προστάζει η γνωστή παροιμία και η Άνοιξη ντύνει με τον πιο γοητευτικό τρόπο το Λεωνίδιο και τα αρκαδικά πέριξ, ώστε να μας πείσει πως η πιο ανέγγιχτη πλευρά της Πελοποννήσου είναι το ιδανικό μέρος για να την τιμήσουμε.