Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Δάνεια: Ρυθμίστε τα και διώξτε το άγχος

Μην απενεργοποιείτε το τηλέφωνο κάθε φορά που η τράπεζα καλεί για να σας θυμίσει τα χρέη σας. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να ρυθμίσετε τα δάνειά σας ή ακόμα και να γλυτώσετε χρήματα –ειδικά αν ανήκετε σε ευπαθή ομάδα.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

11 tips για να γίνετε πιο δημιουργικοί

Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πάντα του χεριού μας, γι’ αυτό και οι ασχολίες με τις οποίες θέλουμε να καταπιαστούμε, πολλές φορές συναντούν εμπόδια. Δείτε μικρά μυστικά για να τα αποφύγετε και να αυξήσετε την δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητά σας.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Γάμος αλά ευρωπαϊκά: Τα γαμήλια έθιμα κάθε χώρας

Τι δουλειά έχει μια αγελάδα στους πορτογαλικούς γάμους; Σε ποια χώρα πρωτοεμφανίστηκε το λευκό νυφικό; Πώς παντρεύονται στην Νορβηγία και γιατί στην Ρωσία οι μελλόνυμφοι παίζουν… κυνηγητό; Όλα του γάμου δύσκολα, κι η Ευρώπη… γεμάτη εκπλήξεις.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012

Νταλάρας: 'Σταυρώνουμε όσους δεν φοβούνται να εκτεθούν'

Ο Γιώργος Νταλάρας, σε μια αποκλειστική συνέντευξη- χείμαρρο, απαντά με οργή και συγκίνηση στα επεισόδια που σημάδεψαν τις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις του. H Άννα Nταλάρα, το μνημόνιο και αυτοί που τον έχουν βρίσει από τον μουσικό χώρο. Το 'γαλανόλευκο σκοτάδι', τα πολιτικά νταβατζηλίκια και ο... εμφύλιος.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012

Πώς να κάνετε τη δουλειά σας πιο ευχάριστη

Μειώσεις μισθών, άγχος, ασυνεννοησία, φωνές και νεύρα . Αντιμετωπίστε όλα τα προβλήματα του εργασιακού περιβάλλοντος που σας καταστρέφουν την διάθεση και ξανακάντε την δουλειά σας ευχάριστο κομμάτι της ημέρας σας.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Αγρότης στον 21ο αιώνα: Επιστροφή στη φύση

Με βάση την γη των προγόνων τους και χωρίς την παραμικρή στήριξη από το κράτος όλο και περισσότεροι νέοι παρατούν την ζωή στην πόλη και επιστρέφουν στα χωριά τους για να γίνουν αγρότες. Η ελληνική γη και η οικονομική κρίση τους δικαιώνει.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Η σταθερά της ζωής σου

Τι κάνουμε όταν η μοίρα μας παίζει περίεργα παιχνίδια; Όταν η θετική μας ενέργεια είναι… μείον; Όταν βλέπουμε τα πάντα γύρω μας να καταρρέουν; Η coach Jill Δούκα δίνει «μοναδικές» απαντήσεις για ανθρώπους σε κρίσεις.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Μπάνσκο: Λευκά και… οικονομικά

Χιόνι, πολυτέλεια, οικονομία: Το τρίπτυχο που έχει μεταμορφώσει το Μπάνσκο από γραφική βουκολική πόλη σε δημοφιλή ευρωπαϊκό τουρισμό αρκεί για να μας πείσει να ανηφορίσουμε προς την Βουλγαρία για απολαυστικά σλάλομ στις πλαγιές του. Πάμε χιόνι;

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Στοκχόλμη: Όαση στην κατάψυξη

Μεσαιωνικά δρομάκια, δεκάδες νησάκια και γέφυρες, ένα παγωμένο αρχιπέλαγος, οικολογία, τέχνη και καυτό design. Βρίσκουμε όλους τους λόγους που, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η σουηδική πρωτεύουσα, η Ευρώπη θα έπρεπε να την εφεύρει.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγματευτείτε έξυπνα τον μισθό σας

Οι βασικοί μισθοί μειώνονται, bonus και επιδόματα δεν δίνει πια κανένας και για πολλούς εργοδότες το ιδανικό σενάριο θα ήταν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους αμισθί. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεστε τα σωστά επιχειρήματα για διαπραγμάτευση μισθού.