Τέρψη & Ζωή

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011

Πώς θα κάνετε οικονομία στα έξοδα του αυτοκινήτου σας

Η τιμή της αμόλυβδης… καίει και τα μηνιαία έξοδα για το αυτοκίνητό σας αυξάνονται. Κι όμως, υπάρχουν κάποια σημεία οδηγικής συμπεριφοράς που μπορούν να σας γλιτώσουν από περιττά έξοδα. Δείτε τα tips και εξοικονομήστε ενέργεια και χρήμα.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Ανεργία: Tips για να να μην σας … πάρει από κάτω

Λίγα χρήματα και πολύς ελεύθερος χρόνος είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας και να καταλήξετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας, να αρνείστε να κάνετε το οτιδήποτε και να γίνετε ο λόγος που οι φίλοι σας προσπαθούν μάταια να σας κάνουν να ξεχαστείτε.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Διαχείριση χρόνου: Tips για να... βγείτε μπροστά

Αισθάνεστε την ανάγκη να γίνετε πιο παραγωγικοί; Αν νιώθετε ότι δεν σας φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας για να κάνετε αυτά που πρέπει και αυτά που θέλετε, δεν είστε οι μόνοι.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

25η Μαρτίου: Extreme ιδέες για το τριήμερο

Αν ο χειμώνας φαίνεται υπέροχος από το παράθυρο ενός «χουχουλιάρικου» δωματίου, που ζεσταίνεται από ένα τζάκι, η άνοιξη είναι ωραιότερη όταν την κοιτάζεις μέσα από ένα δάσος.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Μαστοροχώρια: Η Ήπειρος της πέτρας

Από εδώ ξεκίνησαν οι μαστόροι που έχτισαν όλον τον κόσμο. Όταν σου λέω όλο τον κόσμο, το εννοώ. Από την Ρωσία ως την Αμερική κι από την Αυστραλία μέχρι την Αφρική...

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011

Savoir vivre στο τραπέζι

Σημασία σε ένα γεύμα έχει να περνάμε καλά –και να τρώμε, ασφαλώς, καλά. Αλλά, όταν ο διπλανός μας τρώει με ορθάνοιχτο στόμα, αποκαλύπτοντας τη μισομασημένη μπουκιά από το φιλέτο του ή ορμάει για 'μακροβούτι' στην σαλάτα, παρασύροντας στον διάβα του χέρια, ποτήρια και πιάτα, το φαγητό γίνεται από ευχαρίστηση… παρωδία.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Το αντίπαλο δέος της Αράχωβας έχει λιθόκτιστα καλντερίμια, πλατάνια και καταρράκτες, ελατοδάση και μονοπάτια, εξαίσια κουζίνα και μια γειτονιά γεμάτη συναρπαστικά αξιοθέατα. Εσείς θα πάτε πάλι στην μπροστινή πλευρά του βουνού;

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Βρίσκοντας δουλειά μέσω social network

Ξοδεύουμε τόσες ώρες στα sites κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε, χρησιμοποιώντας τις επαφές μας για να βρούμε εργασία; Το Facebook, το Twitter, αλλά και το πιο εξειδικευμένο LinkedIn μας δίνουν τις δυνατότητες στο πιάτο. Δείτε πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιες είναι οι τρεις ευχές σας;

Τι θα ευχόσασταν, αν ξέρατε πως θα πραγματοποιηθεί οτιδήποτε ζητήσετε; Πόσο επηρεάζουν οι συγκυρίες τις πραγματικές επιθυμίες μας; Η "coach μοναδικότητας" Τζιλ Δούκα εξηγεί γιατί μπορούμε να έχουμε όλα όσα θέλουμε... εν μέσω κρίσης.

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

Αμβούργο: Ανακαλύπτοντας την εναλλακτική Γερμανία

Γραφικές γέφυρες, στιβαρή αρχιτεκτονική, «κακόφημες» γειτονιές για διασκέδαση χωρίς ταμπού και φυσικά, πολύ νερό. Οι ευρωπαϊκές θάλασσες αγκαλιάζουν το «φρούριο» του γερμανικού Βορρά, που προ(σ)καλεί για γοτθικές βόλτες. Πήγαμε, είδαμε, -και δυστυχώς- απήλθαμε.