Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήρεια: Αυθεντικά ορεινή, αυθεντικά Κορινθία

Καταπράσινες διαδρομές, κορυφές που αγγίζουν τα σύννεφα, κουκλίστικα χωριά που δεν τα πιάνει το μάτι. Προσπερνάμε τα hot spots του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων, και οδηγούμε –κάνοντας συνεχώς στάσεις– στα περιφερειακά δρομάκια του.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τι δουλειά μου ταιριάζει: Καριέρα με προσωπικότητα

Λογικός ή ενστικτώδης; Ντροπαλός ή εξωστρεφής; Αυθόρμητος ή συγκρατημένος; Η φύση του χαρακτήρα σας μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να σας «υποδείξει» το επάγγελμα που θα ακολουθήσετε. Ποιες δουλειές ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας;

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010

Σκυλιά με... ψηλό IQ

'Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι', λέει το γνωστό ρητό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον 'καλύτερο φίλο του ανθρώπου'. Μάθετε ποια είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά, που συντροφεύουν ξύπνια 'αφεντικά'.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Σέριφος: Κυκλάδες… όπως παλιά

Ένα χωμάτινο μονοπάτι που καταλήγει σε μια ερημική αμμουδιά με διάφανα νερά. Ένα πλακόστρωτο καλντερίμι που ελίσσεται ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπιτάκια με ανθισμένες αυλές. Οι Κυκλάδες, όπως τις αγαπήσαμε χρόνια πριν. Η Σέριφος, σήμερα.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Ιθάκη: Επιστροφή στη μυθική πατρίδα

Παραδοσιακοί οικισμοί σε καταπράσινες πλαγιές, κρυστάλλινα νερά σε βοτσαλωτές παραλίες και ρυθμοί αργοί, χαλαροί κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο, συνθέτουν το σκηνικό μιας πατρίδας όπου ο «ήρωας» πάντα θα επιδιώκει να επιστρέφει.

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Οι αφρώδεις οίνοι και τα μυστικά τους

Για τους περισσότερους ένα αφρώδες κρασί ταιριάζει σε γιορτές, επετείους, γενέθλια ή κάποιες πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Αυτό δεν είναι παράλογο, καθώς πράγματι οι 'μπουρμπουλήθρες' ενός αφρώδους κρασιού μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και να φτιάξουν κέφι... από το πουθενά.

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010

Γιατί αγαπάμε λάθος ανθρώπους: Η αλήθεια είναι... μέσα μας

Πώς γίνεται και ερωτευόμαστε τον λάθος άνθρωπο; Γιατί αφήνουμε τη φαντασία μας να καλπάσει και τον ‘πλάθουμε’ όπως θέλουμε εμείς να είναι; Ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες των ερωτικών μας επιλογών; Απαντήσεις στα απελπισμένα... θύματα του φτερωτού τοξότη.

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Προετοιμασία αυτοκινήτου: Tips για υπεύθυνη μετακίνηση

Οι έρευνες λένε ότι το καλοκαίρι αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων, είτε λόγω του πιο «ελεύθερου» τρόπου ζωής και της χαλάρωσης, είτε λόγω των περισσότερων δραστηριοτήτων και μετακινήσεων.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Γαύδος: Εξόριστο όνειρο για λίγους (;)

Ελευθερία, φύση, απομόνωση. Τρεις λέξεις για να περιγράψουν ένα νησί που τον Xειμώνα αριθμεί μόλις πενήντα μόνιμους κατοίκους, μοιάζοντας ξεχασμένο από ταξιδιώτες και πολιτεία. Το καλοκαίρι βέβαια τα πράγματα αλλάζουν.

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Αμοργός: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας

Στα βαθυγάλαζα νερά της Αγίας Άννας, αν κολυμπήσεις μέχρι τα βαθιά και κοιτάξεις προς τα κάτω, η αίσθηση μοιάζει επικίνδυνα με εκείνη του ιλίγγου: το νερό είναι τόσο διαυγές που, ακριβώς επειδή μπορείς να παρατηρήσεις και το τελευταίο βοτσαλάκι στην επιφάνεια του βυθού που απλώνεται κάτω από τα πόδια σου, νιώθεις να αιωρείσαι.