Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Beach Party: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε...

Πόσο εύκολη είναι η οργάνωση ενός beach party; Πόσα άτομα θα καλέσετε; Τι ποτά θα πίνουν; Υπάρχει εναλλακτική για να μην μπλέξετε με γεννήτριες και βενζίνες; Πόσο κρατάει ο πάγος στο ψυγειάκι από φελιζόλ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Μύκονος: Τα best of της καλοπέρασης

Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, κάποια από τα πολυτελέστερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ευρώπης, είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για clubbing στην Μεσόγειο και το πλέον hot spot των celebrities. Τι παραπάνω μπορεί να έχει ένα νησί;

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Κάρπαθος: Η... άλλη πλευρά του Αιγαίου

Οι πρώτοι, λέει, κάτοικοι ετούτου του νησιού, το αγαπούσαν τόσο πολύ που ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο, απήγαγαν τους θεούς και τους έφεραν να ζήσουν εδώ, μαζί τους.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Μεξικό: Οι Αζτέκοι ξανά στην επιφάνεια

Ο θαυμαστός πολιτισμός των Αζτέκων εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο έπειτα από αρκετό καιρό, με τους επιστήμονες να μιλούν αυτήν την φορά για μία εξαιρετικά σπάνια και εντυπωσιακή ανακάλυψη.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Μαρμάρων Οδύσσεια: Η επιστροφή (που δεν έγινε)

Εννοείται πως θα έπρεπε να αρνηθούμε τον βραχύχρονο δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Όπως και οποιαδήποτε ‘λύση’ διαφορετική από την οριστική επιστροφή τους. Για να αρνηθείς, όμως, κάτι πρέπει πρώτα να σού το έχουν προτείνει. Και το Βρετανικό Μουσείο λέει ότι δεν μας πρότεινε ποτέ τίποτα.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

Καινούργιο σπίτι: Συμβουλές για επίδοξους ιδιοκτήτες

Αποφασίσατε να κάνετε το μεγάλο βήμα και να αγοράσετε το ολοκαίνουργιο σπίτι που σας έχει 'μπει' στο μάτι. Μην βιάζεστε. Η αγορά σπιτιού προϋποθέτει μπόλικο ψάξιμο και προσοχή. Tips και μυστικά για να κάνετε την καλύτερη επιλογή κατοικίας.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009

Κερκίνη: Η φύση είναι τζαζ

Κι αν κάποιος διαφωνήσει και πει 'Όχι, η φύση είναι ροκ!', η απάντηση θα είναι απόλυτη: 'Εντάξει, είναι ό,τι μουσική θέλεις'. Αλλά ο τόπος δεν αλλάζει με τίποτα: είναι η (πανέμορφη, πανέμορφη, πανέμορφη) λίμνη Κερκίνη.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Πώς να κάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου υγιεινότερο

Μικρόβια, ακάρια και ανθιυγεινοί πειρασμοί παραμονέυουν σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου, είτε πρόκειται για υπερπολυτελές πεντάστερο, είτε για οικονομικό hostel. Απλές συμβουλές για 'καθαρότερη' διαμονή χωρίς... υπερβολές.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Οδήγηση: Tα 7 'θανάσιμα' αμαρτήματα

150 νεκροί τον μήνα στους δρόμους και εκατοντάδες τραυματίες ο μέχρι πρότινος απολογισμός των τροχαίων. Φταίνε οι δρόμοι; Ναι. Φταίμε εμείς; Περισσότερο. Τα επτά πιο συνηθισμένα οδικά λάθη και παραβάσεις που πρέπει να αποφύγουμε και δεν το κάνουμε.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Πέτρα: Η χαμένη Ατλαντίδα της ερήμου

Επί αιώνες κρυμμένη στη σφαίρα του μύθου, σκεπασμένη από τη σκόνη του χρόνου και της ερήμου, η αρχαία μητρόπολη των Ναβαταίων φυλάει ακόμα τα αρχέγονα μυστικά της, για όποιον έχει τη διάθεση να τα ανακαλύψει. Ή να τα αφουγκραστεί.