Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, 17:49

Εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μελανώματος

Για μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση του μελανώματος κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Συνεδρίου κος Δημήτριος Μπαφαλούκος, Παθολόγος- Ογκολόγος.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 14:25

Προστατευθείτε απο τον ήλιο - εξετάστε τις ύποπτες «ελιές»

Το μελάνωμα είναι θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Μεγάλη σημασία για την πρόληψή του έχει η εφαρμογή των κανόνων αντηλιακής προστασίας, η τακτική εξέταση του δέρματος από δερματολόγο, αλλά και η περιοδική αυτοεξέταση του δέρματος.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, 11:19

Μεγάλη έξαρση του μελανώματος

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 12:13

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Το 90 τοις εκατό των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.Με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την ‘Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος’, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από 21 έως 25 Μαΐου.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 14:22

Μελάνωμα: Εξελίξεις στη Διάγνωση και Θεραπεία

Με αφορμή τη Διημερίδα με θέμα Μελάνωμα. Εξελίξεις στη Διάγνωση και Θεραπεία, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν όλες οι νεώτερες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του μελανώματος, καθώς και οι λεπτομέρειες από τις τελευταίες κλινικές μελέτες για τα 2 νέα φάρμακα, τα οποία εγκρίθηκαν προσφάτως από FDA & EMEA.