Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 14:59

Ανοσοθεραπεία! Η αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Ογκολογίας

Ο καρκίνος παραμένει μία από τις πιο συχνές αίτιες θανάτου στο σύγχρονο κόσμο. Η θεραπευτική βάση ήταν για καιρό η χειρουργική αντιμετώπιση, η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 12:55

Στερεοτακτική ακτινοθεραπεία σε καρκίνο του πνεύμονα

Η Σοφία Κοσμίδη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για την Στερεοτακτική ακτινοθεραπεία σε πρώιμο στάδιο καρκίνο του πνεύμονα.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 18:36

Ολιγομεταστατικός καρκίνος

Οι ασθενείς με ολιγομεταστατικό καρκίνο, δηλαδή με μικρό αριθμό μεταστάσεων (έως 3 -5) έχουν την δυνατότητα για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όταν στην φαρμακευτική τους αντιμετώπιση προστίθενται και ριζικές τοπικές θεραπείες, όπως χειρουργική αφαίρεση, ακτινοθεραπεία, καυτηριασμός κτλ.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019, 18:16

Νεότερες εξελίξεις στη χειρουργική του ήπατος και του παγκρέατος

Η τελευταία πενταετία έχει φέρει δραματικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των όγκων του ήπατος και του παγκρέατος, μας ενημερώνει ο Γεώργιος Τζίμας, Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Ήπατος & Χοληφόρων ΥΓΕΙΑ.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019, 11:56

Εξελίξεις στην ορθοπεδική. Η ψηφιακή επανάσταση

Ο Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Διευθυντής της Γ' Ορθοπεδικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μιλά και απαντά σε ερωτήσεις γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις στην ορθοπαιδική χειρουργική.

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019, 13:01

Λοιμώξεις, αντιβιοτικά και εμβολιασμοί σήμερα

Ο Αθανάσιος Σκουτέλης, Διευθυντής Β' Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας ενημερώνει:Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών και των εμβολίων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ανθρώπου που έχουν σώσει και σώζουν εκατομμύρια ζωές.

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 15:25

Καρδιοχειρουργική χωρίς στερνοτομή

Ο καρδιοχειρουργός του ΥΓΕΙΑ, Γρηγόρης Παττακός, μας μιλάει για επεμβάσεις καρδιάς χωρίς την κλασική τομή. Εξηγεί ότι πλέον μπορούν να γίνουν ελάχιστα επεμβατικές και διακαθετηριακές επεμβάσεις για επιδιόρθωση ή αντικατάσταση βαλβίδων (αορτική, μιτροειδής, τριγλώχινα, πνευμονική), ανευρύσματα αορτής, μεσοκολπικά ελλείματα, και όγκους καρδιάς.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 13:17

Τελευταία δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου

Ο Αλέξιος Στριμπάκος, Διευθυντής Ε' Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για την ιδανική και βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του εντέρου που απαιτεί συλλογική και πολυεπιστημονική ιατρική προσέγγιση εξατομικευμένα για κάθε ασθενή.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 12:53

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 1ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την Υβριδική Αίθουσα Δ.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 10:34

Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων

Ο Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής Γ' Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για τo αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και διατήρηση πολλών καρδιολογικών παθήσεων όπως η κολπική μαρμαρυγή, η αρτηριακή υπέρταση, οι κοιλιακές ταχυκαρδίες και η καρδιακή ανεπάρκεια.